Erfaringer med Zmarta og Centum Finans?

250.000 – 10.000.000
Lånebeløp

3.99% – til 14.49%
Rente

18 år
Min. alder

1 – 30 år
Nedbetalingsperiode

Annonse

Effektiv rente 6,57% v2,5mill o/30år Kost. kr 3.118 415. Tot. kr 5.618.415

250.000 – 10.000.000
Lånebeløp

1 – 30 år
Nedbetalingsperiode

3.99% – til 14.49%
Rente

18 år
Min. alder

Annonse

Effektiv rente 6,57% v2,5mill o/30år Kost. kr 3.118 415. Tot. kr 5.618.415

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "feed-id-990"

Zmarta er en agent som er en gammel traver i det norske lånemarkedett. Flere kjenner nok Zmarta best fra sitt tidligere navn Centum Finans. Zmarta/Centum var opprinelig en agent med norske eiere lokalisert i Bergen. I etterkant så har de kjøpt og solgt to ganger. De har sitt hovedkontor i Sverige og er aktive i både Sverige, Norge, Danmark og Finland.. Zmarta/Centum tilbyr både refinansiering med sikkerhet og lån med betalingsanmerkninger. I tillegg så tilbyr Zmarta forbrukslån og refinansiering uten sikkerhet. De er dermed en ganske så alminnelig agent uten noe særlig som skiller dem fra andre.

Historien til Zmarta

Centum Finans ble ifølge Proff.no etablert i 2002. Det var da under navnet Centum Finans. De hadde sitt hovedkontor i Bergen før de kjøpt opp av den svenske forbrukslåns-giganten Freedom Finance. Nå er Centum blitt rebrandet til Zmarta, kontoret er flyttet til Sverige og selskapet er eid av Bauer Media. Bauer Media er flere radiokanaler og nettaviser. 

Hvor holder Zmarta til?

Zmarta/Centum sitt kundesenter ligger i Sverige. Zmarta har oppført Zmarta c/o Aker Brygge Business Centre som adresse. Dette er en postboks adresse og det går dermed ikke ann å besøke dem fysisk. Agenter er typisk nettbaserte, det betyr at du søker på nett og kontakter dem på telefon.

Hvem kan få lån hos Zmarta og Centum?

Zmarta tilbyr forbrukslån og refinansiering så i utgangspunktet kan alle søke om refinansiering hos Zmarta. Hvis du har betalingsanmerkninger og ønsker å søke om refinansiering med betalingsanmerkninger så må du eie egen bolig. Du må ha mer enn 15% ledig kapital i boligen din, den totalte gjelden din kan ikke overstige 5x inntekten din og du må ha en gyldig verdivurdering av boligen din. For å kunne få denne typen lån så må du ha en inntekt og du må kunne dokumentere denne. Normalt så holder det med de 3 siste lønnsslippene eller en kopi av arbeidskontrakt.

Hvordan er låneprosessen?

For å søke lån hos Zmarta så må du først sende inn en søknad, deretter så vil Zmarta ringe deg for en samtale og deretter så vil det være en prosess. I den prosessen så prøver banken å kartlegge din økonomi, din bolig og din lånevne. Som med alle andre typer for refinansiering med betalingsanmerkninger så vil denne prosessen virke litt omstendelig men det er fordi at Zmarta må være sikker på at du er motivert for å bli kvitt gjeldsproblemene, at du har betjeningsevne og minimere risiko for begge parter. Husk at du ikke trenger å sende inn søknad på Nordax sine nettsider, du kan enkelt bruke vårt skjema og søke i flere banker for å sikre deg det beste tilbudet.

Hvor mye kan jeg få i lån hos Zmarta?

Du kan låne fra 250 000 og helt opp til 85% av verdien i din bolig. Det står ingen maks grense eller minimum på nettsiden til Zmarta. Vi regner derfor med at de prøver å hjelpe alle de kan etter beste evne. Normalt sett så vil det være beløp mellom 250 000,- og helt opp til 8 millioner. Det kommer an på hvert enkelt sak og selvfølgelig fordrer det at banken har midlene til å låne ut. Ettersom Zmarta samarbeider med flere aktører så kan de tilby både 1.prioritetslån og 2.prioritetslån.

Hvilke lån en agent anbefaler varierer mye, vi anbefaler derfor at du ikke kun søker hos kun Zmarta. Hvis du bruker vårt skjema så vil du bli kontaktet av en uavhengig part som hjelper deg med å sende inn søknad til flere banker og som kan hjelpe deg å finne riktig bank. Vi anbefaler alltid at man ser på alle muligheter før man signerer på et dokument.

Hvordan er betingelsene til Zmarta?

Zmarta er en agent og det er derfor vanskelig å si noe konkret om betingelsene til Zmarta. Ut ifra bankene de samarbeider med så kan man danne seg et bilde av betingelsene som de kan tilby. Betingelsene vil uansett varierere fra person til person.

Hvordan søker jeg om lån hos Zmarta ?

For å søke om lån Zmarta så må du fylle ut skjema på nettsiden deres. Du kan alternativt ringe dem om du ønsker å søke manuelt over telefon.

Hva sier tidligere kunder om Zmarta?

Zmarta og Centum har mange dårlige og gode anmeldelser på Google. De har vært operative lenge og det ser ut som om de fleste er fornøyde. Enkelte har noen problemer med markedsføring og oppringninger i etterkant. Dette kan man veldig enkelt velge å reservere seg mot når man søker.