Visma inkasso er et av de raskest voksende selskapene i Norden, Visma, som startet opp i 1996 der de hovedsaklig jobbet med software. I 2000 bestemte Visma seg for å forandre strategi og også tilby tjenester innen finans, inkasso og lønn. Selskapet hadde i 2019 11,175 ansatte og er etablert i over 7 land.

Visma financial solutions AS har besøksadresse i Karenslyst Alle 56, 0277 Oslo.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Visma inkassoselskap ?

For å komme i kontakt med Visma Inkasso går du inn på deres nettside: https://www.visma.no/om-visma/kontakt-oss/ ,der du velger våre selskaper i menyen for deretter å finne Visma financial solutions AS. Som har telefon: 815 51 845 og e-post: support.vfs.no@visma.com 

Hva sier andre kunder om Visma inkassoselskap?

Det finnes veldig få kundeomtaler om Visma Inkassoselskap. Det som finnes av kundeomtale er negativt og går ut på dårlig kundebehandling. Med tanke på at Visma inkasso sender ut inkassokrav er det naturlig at det ofte er flere negative kommentarer enn positive.

Hva burde jeg gjøre om jeg er uenig i et inkassokrav?

Om du er uenig i et inkassokrav fra Visma Inkasso anbefaler de at du logger deg inn på min sak via : https://www.visma.no/inkasso/inkassokrav/ ,der du bruker BankID for å komme inn. Ved å logge inn på min sak kan du betale, få oversikt over saken din, finne betalingsinformasjon og kontakte en kundebehandler.

Anbefalinger ifølge forbrukertilsynet er at man i tillegg til å kontakte inkassoselskapet også kontakter selskapet som opprinnelig har sendt ut kravet, der du etterspør mer informasjon om din sak.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Visma inkassoselskap ?

For å sjekke status på aktive eller avsluttede inkassosaker kan du logge deg inn på min sak, slik som nevnt over, ved hjelp av BankID, der du kan se status på din inkassosak og kontakte en av deres kundebehandlere om du har spørsmål angående din sak.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkassokrav?

Om du har mottatt et eller inkassokrav burde først finne ut hva som har skjedd og hvorfor du har fått inkassokrav. Kanskje har du en automatisk betaling som ikke har gått gjennom eller du har glemt å betale ved et uhell? Deretter burde du få oversikt over økonomien din. Du bør deretter få oversikt over hvor stor gjeld du har og finne ut hvordan du på best mulig måte kan få betalt ned gjelden. Det anbefales at man tar kontakt med selskapet for å forhandle ned gjelden og om man ikke har mulighet til å betale hele kravet er det lurt å få til en avtale om en nedbetalingsplan der du betaler litt og litt av gjelden. Det er spesielt viktig at man tar kontakt med selskapet så raskt som mulig for å på plass en avtale, vise at du er ansvarsfull og er interessert i å finne en løsning på problemet.

Om du er eier av egen bolig og har mye gjeld og betalingsanmerkninger finnes det lån med inkasso eller refinansiering med betalingsanmerkning dette er derimot et kostbare lån som kun anbefales om man ikke har andre alternativer til å betale gjelden.