Svea inkasso som i dag heter Svea ekonomi  startet først opp i 1981 der ideen var å fokusere på inkasso for store selskaper. Fra oppstart har de kjøpt opp flere mindre selskap som i dag danner Svea ekonomi. De omtales som det største privateide finanshuset i Norden og hovedkontoret kan du finne i Sverige.

Svea finans teller 200 ansatte i Norge, som er fordelt på kontorer i Oslo, Trondheim og Hamar. De 200 ansatte tilbyr tjenester innen finans og inkasso for små og store bedrifter i tillegg til privatmarkedet. De arbeider under verdiene som er engasjement, kompetanse og handlekraft.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Svea inkassoselskap ?

For å komme i kontakt med Svea inkasso går du inn på deres nettside under kontakt oss. Der du velger enten privat eller bedrift. Om du for eksempel velger privat får du ytterlig valg når du trykker deg inn. Velg det som passe for din situasjon og nettsiden vil føre deg videre og oppgi den informasjonen du trenger for å kontakte de med din sak.

Om du velger å ringe kundeservice direkte er nummeret 21 54 24 38, de har åpningstider mandag til torsdag 08-20, Fredager 8-16 og Lørdager fra 10-15.

Hva sier andre kunder om Svea inkassoselskap?

Det som finnes av kundeomtaler om Svea Inkasso er negative og basert på dårlig kundebehandling  og at kunden er uenig i sin inkassosak. En kunde nevner at det er vanskelig å komme i kontakt med de via e-post. Svea inkasso er et stort selskap , i og med at de også er et inkassoselskap er det ofte flere negative kommentarer enn positive.

Hva burde jeg gjøre om jeg er uenig i et inkassokrav?

Om du er uenig i et inkassokrav fra Svea inkasso anbefaler de at du kontakter de via telefon 21 54 24 38 eller logger inn via mine sider. På denne måten kan en kundebehandler hjelpe deg med spørsmål du har til din sak og hvordan du kan sende inn klage.

Anbefalinger ifølge forbrukertilsynet er at man i tillegg til å kontakte inkassoselskapet også kontakter selskapet som opprinnelig har sendt ut kravet, der du etterspør mer informasjon om din sak.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Svea inkassoselskap ?

For å sjekke status på aktive eller avsluttede inkassosaker kan man enten logge seg inn på mine sider eller ringe kundeservice på telefon 21 54 24 38, der en kundebehandler kan svare på spørsmål angående din sak.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkassokrav?

Om du har mottatt et inkassokrav er det ulike ting du burde gjøre. Du burde få oversikt over økonomien og prøve å finne ut hva som kan ha skjedd. Det kan være at en betaling ikke har gått gjennom slik den skulle eller at den har blitt glemt på grunn av ferie. Du bør deretter få oversikt over hvor stor gjeld du har og finne ut hvordan du på best mulig måte kan få betalt ned gjelden.

Det anbefales at man tar kontakt med selskapet for å forhandle ned gjelden og om man ikke har råd til å betale hele kravet er det lurt å få på plass en avtale om en nedbetalingsplan der du betaler litt og litt av gjelden. Det er veldig viktig at man tar kontakt med selskapet så raskt som mulig for å på plass en avtale. Dersom man eier egen bolig og har mye gjeld og betalingsanmerkninger finnes det lån med inkasso dette er derimot et kostbart lån som kun anbefales om man ikke har andre alternativer til å betale gjelden.