Erfaringer med Santander?

Santander er en av verdens største banker og er også store på det norske og nordiske markedet. Santander tilbyr forsikringer, kredittkort, sparekonto og forskjellige lån til ulike formål, deriblant nye forbrukslån og refinansiering av forbrukslån.

Historien til Santander

Santander har lang historie i Norge, i og med at Santander er del av en av verdens største banker gir dette banken lokal tilhørighet med global støtte.

På det nordiske markedet har Santander mer enn 1500 ansatte fordelt i Norge, Sverige, Danmark og Finland. De nordiske bankene er en det globale bankkonsernet Banco Santander, som har over 200 000 ansatte og 144 millioner kunder over hele verden.

Banco Santander fikk først autorisasjon som bank i 1857 i havnebyen Santander i Nord-Spania for å forenkle handel mellom Spania og Latinamerika. Frem til slutten av 1900-tallet utvidet banken med flere og flere filialer i Spania og Latinamerika, før Santander utvidet også i Europa og da også etterhvert etablerte seg i det Nordisk markedet.

Hvor holder Santander til?

Santanders nordiske hovedkontor finner du på Lysaker i Oslo i tillegg finner du også et av bankens kontor i Stavanger. Postadressen til hovedkontoret i Oslo er: Strandveien 18, 1325 Lysaker.

Hvem kan få lån hos Santander?

For å ta opp lån hos Santander må du ha fylt 23 år, være bosatt i Norge, ha fast inntekt på 200 000 kr eller mer i tillegg til at du må være fri for aktive inkasso saker og betalingsanmerkninger.

Hvordan er låneprosessen?

For å søke forbrukslån hos Santander må du gå inn på bankens nettside der du fyller ut den elektroniske søknaden, steg for steg. Du fyller inn hvor mye du ønsker å låne i tillegg til hvor lang nedbetalingstid du ønsker og personlig informasjon som banken behøver for å gi deg det lånet som passe for deg. Denne søknaden er uforpliktende og banken vil ta kontakt med deg for å tilby deg lån. Tilbudet du mottar er uforpliktende, om du velger å takke ja til lånetilbudet følger du videre instruksene som gis av banken.

Hvor mye kan jeg få i lån hos Santander ?

Hos Santander er det mulig å få lå opp til 350 000 kr. Hvor mye du kan få i lån hos Santander bestemmes ut i fra personlig økonomi og situasjon. Du kan gå inn på bankens nettsider og ved å sende en uforpliktende søknad via deres elektroniske skjema, vil du rask få svar fra banken om hvor mye lån de kan tilby deg.

Når du søker forbrukslån vil Santander gjøre en kredittvurdering som sammen med opplysningene du oppgir og informasjon de innhenter vil legge grunnlaget for et lånetilbud. Det betyr at man derfor ikke vet hvor mye man vil få i lån før man har søkt.

Hvordan er betingelsene til Santander?

På lån fra 30 000 – 350 000  med inntil 5 års nedbetalingstid. Renten kan variere fra 10,90% til 16,25% og bergenes av din økonomiske situasjon. Det er et etableringsgebyr er på 950 kr og termingebyr på 30 kr

Renten settes i forhold til din økonomiske situasjon og for å vite hvilken rente som gjelder for deg må du sende inn en søknad. Banken vil da gi deg et tilbud som passer for deg, der de vil informere deg om hvilken rente som vil gjelde for deg og ditt lån.

Hvordan søker jeg om lån hos Santander?

Du kan søke direkte på nettsiden til Santander ved å fylle inn de nødvendige opplysningene i skjemaet for lånesøknad, banken kontakter deg om du får lånet innvilget, du vil da ved å takke ja gi samtykke til at Santander innhenter informasjon om inntekt og skatt fra skatteetaten og Altinn for å sjekke om det stemmer overens med søknadskjemaet. Når det har blitt gjort en kredittsjekk og du velger å takke ja til tilbudet du har fått, vil banken kontakte deg for videre instruksjoner.

Hva sier tidligere kunder om Santander ?

Det kundene sier om Santander er at de gir raske tilbakemeldinger, god kundeservice. Dessverre er det også en del kunder som har negative opplevelser med Santander. Noen av disse er følgende:

  • Dårlig kundeservice
  • Rotete

Ettersom Santander har en stor kundekrets så er vår erfaring at det vil alltid være noen som er ikke er fornøyde. Vi oppfordrer derfor alle til å lese vurderinger, erfaringer med Santander å gjøre opp sine egne meninger om dette.

Ønsker du lavere rente på dine forbrukslån hos Santander?

Da bør du kontakte banken for å høre om det er mulig å senke renten. Vi har ikke klart å finne ut om hvordan dette fungerer og om det er mulig der.

Som regel så er den mest effektive måten å få lavere rente på dine forbrukslån å bruke en låneagent. Dette gjelder alle forbrukslåns-banker. Da kan du søke i flere banker samtidig og la de få lov å by på deg som kunde. Scroll opp i toppen på denne siden for å finne en lenke som tar deg direkte til en agent.