ERFARINGER MED NORDAX?

Når du skal søke om refinansiering med betalingsanmerkning så kan det være veldig lurt å søke i flere banker samtidig. Det er store variasjoner på hvilke betingelser de forskjellige bankene gir. Nedenfor er et utvalg av banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger.

Nordax er en bank som veldig mange nordmenn kjenner til fra reklame i posten. De siste årene så har Nordax vært en stor aktør på refinansiering i Norge. Nå har Nordax kommet med et eget boliglånsprodukt til deg som ikke får lån fra en vanlig bank. Nordax tilbyr både refinansiering med sikkerhet og lån med betalingsanmerkninger. I tillegg så tilbyr de sparing og vanlig forbrukslån.

Historien til Nordax Bank

Nordax er en bank som har eksistert i over 10 år og startet opp i Sverige. Nå er Nordax en stor aktør innenfor forbrukslån og refinansiering i Norge, Sverige, Finland og Tyskland. De første årene i Norge så var Nordax størst på refinansiering og det er først i 2019 at de har satset på boliglån med betalingsanmerkninger. Nordax omtaler seg selv som en «spesialistbank» og at de vurderer søknader annerledes enn andre banker.

Banken er underlagt det svenske finanstilsynet som gjerne blir kalt FI (Finansinspeksjonen).

Hvor holder Nordax til?

Nordax er en bank som er 100% på internett. De styrer hele sin bankvirksomhet fra sitt hovedkontor i Stockholm. Adressen til Nordax er Gävlegatan 22
113 30 Stockholm. Hvis du ønsker å komme i kontakt med Nordax så er den enkleste måten å kontakte dem direkte på 21 54 44 00.

Hvem kan få lån hos Nordax?

Nordax tilbyr forbrukslån og refinansiering så i utgangspunktet kan alle søke om refinansiering hos Nordax. Dersom du har betalingsanmerkninger og ønsker å søke om refinansiering med betalingsanmerkninger så må du eie egen bolig. Du må ha mer enn 15% ledig kapital i boligen din, den totalte gjelden din kan ikke overstige 5x inntekten din og du må ha en gyldig verdivurdering av boligen din. For å kunne få denne typen lån så må du ha en inntekt og du må kunne dokumentere denne. Normalt så holder det med de 3 siste lønnsslippene eller en kopi av arbeidskontrakt. Nordax er en av bankene som ikke trenger å ta over hele boliglånet ditt, det betyr at de har mulighet til å ta 2.prioritets sikkerhet. Det betyr at du kan låne akkurat det du trenger for å refinansiere gjelden din og beholde det vanlige lånet i banken.

Hvordan er låneprosessen?

For å søke lån hos Nordax så må du først sende inn en søknad, deretter så vil en av Nordax`s sine dyktige bankrådgivere ringe deg for en samtale og deretter så vil det være en prosess. I den prosessen så prøver banken å kartlegge din økonomi, din bolig og din lånevne. Som med alle andre typer for refinansiering med betalingsanmerkninger så vil denne prosessen virke litt omstendelig men det er fordi at banken må være sikker på at du er motivert for å bli kvitt gjeldsproblemene, at du har betjeningsevne og minimere risiko for begge parter. Husk at du ikke trenger å sende inn søknad på Nordax sine nettsider, du kan enkelt bruke vårt skjema og søke i flere banker for å sikre deg det beste tilbudet.

Hvor mye kan jeg få i lån hos Nordax?

Du kan låne fra 250 000 og helt opp til 85% av verdien i din bolig. Det står ingen maks grense eller minimum på nettsiden til Nordax. Vi regner derfor med at de prøver å hjelpe alle de kan etter beste evne. Normalt sett så vil det være beløp mellom 250 000,- og helt opp til 8 millioner. Det kommer an på hvert enkelt sak og selvfølgelig fordrer det at banken har midlene til å låne ut. Ettersom Nordax tar 2.prioritet så kan det være at de er åpne for mindre lånesummer enn 250 000,-.

Hvor mye en bank kan låne ut avhenger av veldig mange faktorer, derfor anbefaler vi at man søker flere steder samtidig. Hvis du bruker vårt skjema så vil du bli kontaktet av en uavhengig part som hjelper deg med å sende inn søknad til flere banker og som kan hjelpe deg å finne riktig bank. Vi anbefaler alltid at man ser på alle muligheter før man signerer på et dokument.

Hvordan er betingelsene til Nordax?

Nordax har en etableringskostnad som ligger på 4% av lånebeløpet, dette er ganske stivt. Det betyr at om du trenger å låne 2,5 millioner så må du betale 100 000,- i etableringsgebyr. Dette er høyt men samtidig så tilbyr de 2.prioritet som betyr at du kan låne akkurat det du trenger. Det betyr at for noen så kan dette bli et billigere alternativ enn andre banker med lavere etableringsgebyr.

Renten til Nordax er opplyst til å være effektiv 6,57% men den kan være lavere og høyere. Hvilken rente du får avhenger av din økonomi, inntekt og kredittscore.

Hvordan søker jeg om lån hos Nordax?

Du kan søke direkte hos Nordax men du kan også benytte Finanstipset som du finner i oversikten ovenfor. Da vil du bli kontaktet av en dyktig lånekonsulent som kan hjelpe deg med å finne den banken som passer best til deg og din økonomi. Det kan være spesielle banker som passer bedre til deg på grunn av geografi, inntekt eller beløpet du trenger. Det kan også være penger å spare på å finne den banken som kan gi deg de beste betingelsene.

Hva sier tidligere kunder om Nordax?

Som vi har vært inne på tidligere banker som f.eks MyBank så er det vanskelig å finne godt grunnlag på anmeldeser til banker som har tidligere operert med forbrukslån. Grunnen er at veldig mange er misfornøyde med å få avslag eller syntes at renten på forbrukslånet er for høyt. Nordax er fortsatt en fersk aktør på dette med boliglån. Derfor er det vanskelig å finne ekte kunder med erfaringer fra Nordax sitt boligslånsprodukt. Vår erfaring er at Nordax har et greit produkt, vi syntes at etableringsgebyr kan være noe høyt men eller virker det greit. Du bør uansett alltid gjøre dine egne undersøkelser først!

Hvem passer Nordax for? 

Hvis du i dag har mye forbrukslån som du ønsker å bli kvitt eller har betalingsanmerkninger som du ønsker å fjerne så kan Nordax eller noen av de andre bankene som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning være en god måte å få orden på økonomien. Hvis du ønsker å søke om et lån med betalingsanmerkning så anbefaler vi at du søker i flere banker. Du finner en god oversikt over gode alternativer i listen vår ovenfor.