Lindorff AS er Norges største inkasso selskap med 120 år med erfaring og ble etablert av Eynar Lindorff i 1898. Selskapet har kontorer i Oslo, Trondheim, Røyken og Bergen og leverer i tillegg til Inkasso tjenester som ; fakturering, analyse, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljekjøp.

Lindorff var opprinnelig er Norsk selskap, men er nå en del av Intrum som har til sammen over 8000 ansatte fordelt på 24 land. Intrum hjelper 80 000 selskaper og er kontakt med 250 000 personer med gjeld per år.

Hvordan kan jeg kontakte Lindorff?

Lindorff har kundeservice som du kan nå på telefon +47 23 21 10 00 Mandag til Torsdag 8-21, Fredager 8-20 og Lørdager fra 8-15, om du trenger mer info kan du finne dette på deres nettside.

Hva sier andre kunder om Lindorff AS-inkasso selskap?

Kunder har omtalt Lindorff inkasso som et selskap med god kundeservice som behandler kundene med respekt og er hjelpsomme. Det er også derimot flere kunder som har hatt dårlige erfaringer med Lindorff Inkasso som:

  • Dårlig og useriøs kundeservice
  • Fått tilsendt inkassokrav som ikke er deres

Vår erfaring er at et stort selskap som Lindorff AS har stor kundekrets og at det er naturlig ikke alle er fornøyde.

Hva burde jeg gjøre om jeg uenig i et inkassokrav?

Om du mottar et inkassokrav som du ikke er enig i anbefaler Lindorff AS at logger inn på deres portal eller kontakter dem på en annen måte så fort som mulig. De vil da kontakte den opprinnelige kreditoren og stoppe prosessen inntil saken er avklart. For mer informasjon så kan du lese mer på Lindorff sine egne sider.

Forbrukertilsynets anbefaler at man kontakter inkasso-selskapet i tillegg til selskapet som har hyret/solgt inn inkassoselskapet for å bestride inkassokravet. Det anbefales også, om ønskelig, at man ber om mer informasjon rundt kravet man er uenig i.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Lindorff AS- inkasso selskap?

Gå inn https://lindorff24.no/ for å logge inn på portalen og sjekke din status hos Lindorff AS eller kontakt dem per telefon: + 47 23 21 10 00.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkasso-krav?

Om du har fått et eller flere inkassokrav bør du starte med å få oversikt over økonomien ved å finne ut hvor mye du har i samlet gjeld. Deretter bør du kontakte selskapene som har sendt deg krav og prøve og forhandle om å senke gjelden. Om man ikke har råd til å betale er det gunstig å få til en avtale om en nedbetalingsplan for gjelden som er justert til din økonomiske situasjon. Jo raskere man får på plass en plan for hvordan nedbetalingen skal skje, jo bedre.

Om man har mye gjeld med inkasso og/eller betalingsanmerkninger og eier egen bolig kan man søke lån med inkasso der man få samlet alle krav og lån i ett og samme lån. Slike lån er kostbare og anbefales derfor kun til de som ikke har andre utveier. Det anbefales derfor at man får en oversikt over sin økonomiske situasjon for å finne det beste løsningen for å nedbetale gjelden.