Erfaringer med Lånemegleren, STK FINANS og Forbrukslån.com?

Lånemegleren er eid av av STK FINANS som også eier tjenesten Forbrukslån.com. Flere kan nok kjenne igjen Lånemegleren fra en TV-reklame som gikk ganske bredt på TV for et par år siden. STK FINANS er en låneagent som formidler forbrukslån, refinansiering med betalingsanmerkninger og boliglån med betalingsanmerkninger. De har datterselskaper i både Sverige og Finland.

Historien til STK Finans

STK FINANS ble etablert i 2014 ifølge Proff.no og var en av de første låneagentene som utfordret de store agentene i Norge. De startet med merkevaren Lånemegleren før de i 2018 kjøpte domene Forbrukslån.com for over 1 million kroner. Det tok ikke lange tiden før de lanserte tjenesten Forbrukslån.com som fungerer akkurat på samme måte som Lånemegleren, men bare i et annet skall.

Hvor holder STK FINANS til?

STK FINANS har kontorer på Brynseng i Oslo. Dette er en nettbasert agent og det betyr at de ikke yter tjenesten fra sitt kontor. Om du ønsker å kontakte STK FINANS så er det derfor bedre å ta kontakt per telefon eller epost.

Hvem kan få lån hos STK FINANS?

STK FINANS tilbyr forbrukslån og refinansiering så  alle kan søke om refinansiering hos Zmarta. Hvis du har betalingsanmerkninger og ønsker å søke om refinansiering med betalingsanmerkninger så må du eie egen bolig. Du må ha mer enn 15% ledig kapital i boligen din, den totalte gjelden din kan ikke overstige 5x inntekten din og du må ha en gyldig verdivurdering av boligen din. Det begynner å komme gode løsninger dokumentasjon og verdivurdering av boligen så det er ikke sikkert du trenger alt dette. Likevel så kan det være smart å ha en egen verdivurdering i tilfelle du er uenig i bankene sin verdivurdering av din bolig.

Det er viktig å nevne at STK Finans ikke er en bank og når du søker igjennom dem så er det faktisk et mellomledd. De samarbeider med banker som de formidler lån fra.

Hvordan er låneprosessen?

For å søke lån hos STK FINANS så må du først sende inn en søknad, deretter så vil en hyggelig lånekonsulent ringe deg for en samtale og deretter så vil det være en prosess. I den prosessen så prøver lånekonsulenten å kartlegge din økonomi, din bolig og din lånevne. Som med alle andre typer for refinansiering med betalingsanmerkninger så vil denne prosessen virke litt omstendelig men det er fordi at agenten og banken må være sikker på at du er motivert for å bli kvitt gjeldsproblemene, at du har betjeningsevne og minimere risiko for begge parter.

Hvor mye kan jeg få i lån hos STK FINANS?

Du kan låne fra 250 000 og helt opp til 85% av verdien i din bolig. Det står ingen maks grense eller minimum på nettsiden til hverken Stkfinans.no, Lånemegleren eller Forbrukslån.com. Vi regner derfor med at de prøver å hjelpe alle de kan etter beste evne. Normalt sett så vil det være beløp mellom 250 000,- og helt opp til 10 millioner. Det kommer an på hvert enkelt sak og selvfølgelig fordrer det at banken har midlene til å låne ut. Ettersom STK FINANS samarbeider med flere aktører så kan de tilby både 1.prioritetslån og 2.prioritetslån.

Hvilke lån en agent anbefaler varierer mye, vi anbefaler derfor at du ikke kun søker hos kun STK FINANS. Vi anbefaler alltid at man ser på alle muligheter før man signerer på et dokument.

Hvordan er betingelsene til STK FINANS?

STK FINANS er en agent og de vil derfor ikke ha noe med eventuelle lånebetingelser du må signere på. Når en bank har godkjent din søknad og du har akseptert lånetilbudet så forsvinner STK FINANS sin rolle her. STK FINANS samarbeider med flere av de største bankene på refinansiering med betalingsanmerkninger og forbrukslån, du kan derfor forvente deg konkurransedyktige betingelser.

Hvordan søker jeg om lån hos STK FINANS ?

For å søke om lån hos STK FINANS så må du fylle ut skjema på nettsiden deres. Du kan alternativt ringe dem om du ønsker å søke manuelt over telefon. De har veldig hyggelig betjening på telefon som gjerne hjelpe deg med din lånesøknad.

Hva sier tidligere kunder om STK FINANS ?

Det finnes overraskende få negative tilbakmeldinger fra kunder som har søkt om lån hos STK FINANS. Hvorfor vi skriver overraskende er at agenter normalt har et litt frynsete rykte.