Kredinor er et selskap som er drevet som et samvirke og eies av rundt 2000 medlemmer. De har mer enn 500 ansatte på norsk basis og omsetter for rundt 700 000 i året.

Kredinorforeningen startet først opp i 1905. De oppretter i 1946 egen inkassoavdeling. Frem til 1960 arbeidet foreningen hovedsaklig med konkursbo og gjeldsforhandlinger, dette gikk da over til at inkassovirksomheten ga mesteparten av den økonomiske inntekten. I 1998 kjøper de opp virksomheter fra andre foreninger i Narvik, Bodø, Tromsø, Trondheim, Lillehammer, Skien og Kristiansund. De hadde fra før kjøpt opp i Drammen og Tønsberg. I 2017 bestemmer de seg for å også etablere seg i Sverige og Danmark.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Kredinor-inkasso selskap?

For å komme i kontakt med Kredinor går du inn på deres nettsider under kundeservice. Der kommer du i kontakt med den automatisk chat-roboten Nora eller du kan logge inn på mine sider og bruke chatten etter innlogging. Om du vil ringe for å snakke med en kundebehandler ber du chat-roboten Nora om nummeret. Kundeservice har åpningstider Mandag-fredag 8-21 og Lørdager 10-15.

Hva sier andre kunder om Kredinor-inkasso selskap?

Det finnes veldig få kundeomtaler om Kredinor. Det som finnes av kundeomtaler er negative og basert på at kunden ikke har fått riktig behandling.

Kredinor er et stort selskap, i og med at de også er et inkasso-selskap er det ofte flere negative kommentarer enn positive.

Hva burde jeg gjøre om jeg uenig i et inkassokrav?

Om du er uenig i et inkassokrav fra Kredinor anbefales de at du sender inn en klage via deres nettsider: https://www.kredinor.no/har-du-mottatt-et-krav/hvordan-kan-vi-hjelpe-deg/uenig-i-kravet/. I klagen bør du oppgi så nøyaktig informasjon som mulig om din sak, slik at de kan hjelpe deg på best mulig måte. Kravet ditt blir da satt på vent inntil de får sett nærmere på saken.

Anbefalinger i følge forbrukertilsynet er at man i tillegg til å kontakte inkasso-selskapet også kontakter selskapet som opprinnelig har sendt ut krav, der du i tillegg etterspør mer informasjon om din sak.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Kredinor-inkasso selskap?

For å sjekke status på aktive eller avsluttede inkassosaker kan man enten logge seg inn på mine sider eller gå inn på åpne sider via deres nettsider. Du kan også sende e-post eller chatte med kredinor direkte gjennom deres chat angående din sak.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkasso-krav?

Om du har mottatt et inkassokrav er det ulike ting du burde gjøre. Du burde få oversikt over økonomien og prøve å finne ut hva som kan ha skjedd. Det kan være at en automatisk betaling ikke har gått gjennom slik det skulle eller at den har blitt glemt. Du bør deretter få oversikt over hvor stor gjeld du har og finne ut hvordan du på best mulig måte kan få betalt ned gjelden.

Det anbefales at man tar kontakt med selskapet for å forhandle ned gjelden og om man ikke har råd til å betale hele kravet er det lurt å få en avtale om en nedbetalingsplan der du betaler litt og litt av gjelden. Det er veldig viktig at man tar kontakt med selskapet så raskt som mulig for å få på plass en avtale.

Dersom man eier egen bolig og har mye gjeld og betalingsanmerkninger finnes det lån med inkasso dette er derimot et kostbart lån som kun anbefales om man ikke har andre alternativer til å betale gjelden.