ERFARINGER MED KRAFT BANK?

Kraft Bank er en bank som tilbyr refinansiering av forbrukslån og refinansiering med betalingsanmerkninger. Vi anbefaler at du søker i flere banker for å sammenligne lånetilbud fra flere banker, nedenfor ser du et utvalg av banker du kan søke om refinansieirng hos. Husk at det er gratis og uforpliktende å søke.

Kraft Bank er en av de nye bankene på markedet og har utelukkende satset på lån til nordmenn med betalingsanmerkninger. Bak banken står flere investorer men hovedmannen er Bjørn Maaseide som er for de aller fleste kjent som en volleyballspiller og eller som mannen bak det vi i dag kaller Sats Elixia. Nå har han kommet på banen og vil hjelpe nordmenn ut av gjeldsknipa med Kraft Bank.

Kraft Bank er det man kaller for en annerledes bank. De tilbyr utelukkende lån med sikkerhet i boligen til kunder som vanlige banker ikke vil ha det. Det er gjerne kunder som har inkasso eller betalingsanmerkninger som går til Kraft Bank. På den andre siden så tilbyr de sparing for de som ønsker å få litt bedre rente enn den vanlige innskuddsrenten i banken.

Historien til Kraft Bank 

Kraft Bank er en relativ fersk bank og ble stiftet i 2017 men de startet ikke med utlån før i 2018. Den er eid av flere investorer men ledelsen kommer i fra bankverden. Menneskene bak kommer blant annet fra Sandnes Sparebank som i sin tid prøvde å satse på boliglån med betalingsanmerkninger uten å lykkes.

Hvor holder Kraft Bank til?

Kraft Bank er basert 100% på internett. De tar søknader imot fra egen nettside og igjennom agenter. De holder til i Sandnes men de server kunder igjennom telefon og epost. Adressen til Kraft Bank er Fjerde etasje, Trim Towers,
Larsamyrå 18, Sandnes. .

Hvem kan få lån hos Kraft Bank?

Alle som har boliglån kan i utgangspunktet få lån fra Kraft Bank men man må ha ledig verdi i boligen. Dette er det veldig mange som har ettersom boligprisene i Norge har steget betraktelig de siste årene. Enkelt forklart så må du ha mer enn 15% i ledig kapital i boligen. Hvis du er usikker på hvor mye du har i ledig kapital i boligen så kan du få en prisvurdering av megler/takstmann.  Dersom du ikke har nok ledig kapital i boligen så kan Kraft Bank gi lån uten sikkerhet, men dette er kun i kombinasjon med boliglån og man må ha økonomi til å klare kostnaden ifølge nettsiden til Kraft Bank.

Hvordan er låneprosessen?

For å søke lån hos Kraft Bank så må du først sende inn en søknad, deretter så vil en av Kraft Bank`s sine dyktige rådgivere kontakte deg for en samtale og deretter så vil det være en prosess. I den prosessen så prøver banken å kartlegge din økonomi, din bolig og din lånevne. Som med alle andre typer for refinansiering med betalingsanmerkninger så vil denne prosessen virke litt omstendelig men det er fordi at banken må være sikker på at du er motivert for å bli kvitt gjeldsproblemene, at du har betjeningsevne og minimere risiko for begge parter.

Våre erfaringer er at dette er en bank som til tross for dette har en smidig prosess hvor du som kunde er i fokus. Du er med andre ord i gode hender og dette er en bank som vil det beste for deg. Du burde uansett sammenligne hos flere banker før du signerer et lånetilbud fra Kraft Bank. Du kan enkelt sammenligne hos andre banker hvis du fyller ut vårt skjema.

Hvor mye kan jeg få i lån hos Kraft Bank?

Du kan låne fra 250 000 og helt opp til 85% av verdien i din bolig. Det står ingen maks grense eller minimum på nettsiden til Kraft Bank. Man kan derfor konkludere med at de prøver å hjelpe alle de kan etter beste evne. Normalt sett så vil det være beløp mellom 250 000,- og helt opp til 8 millioner. Det kommer an på hvert enkelt sak.

Hvordan er betingelsene til Kraft Bank ?

Kraft Bank er veldig transparente på sine priser. De har en etableringskostnad som starter på 20 000,-. Vanligvis så tar bankene en prosent i etableringskostnad så dette virker veldig bra. Renten på boliglån med betalingsanmerkning ligger på mellom 6-7%, dette er noe høyt hvis man ser på den laveste renten som flere konkurrenter tilbyr.

Det kan derfor være svært lurt å sammenligne lånetilbud fra flere banker for å se hvilken bank som gir deg best pris. Hvis du bruker vårt skjema så kan få en uavhengig person til å se på din sak og innhente tilbud fra flere banker samtidig.

Hvordan søker jeg om lån hos Kraft Bank?

Du kan søke direkte hos Kraft Bank men du kan også benytte skjema nedenfor. Da vil du bli kontaktet av en dyktig lånekonsulent som kan hjelpe deg med å finne den banken som passer best til deg og din økonomi. Det kan være spesielle banker som passer bedre til deg på grunn av geografi, inntekt eller beløpet du trenger. Det kan også være penger å spare på å finne den banken som kan gi deg de beste betingelsene.

Hva sier tidligere kunder om Kraft Bank?

Dette er en ganske fersk bank og det finnes veldig lite informasjon fra tidligere kunder men vi har forhørt oss litt rundt og tilbakemeldingene er utelukkende gode. Det er selvfølgelig alltid noen som ikke er fornøyd men de negative tilbakemeldingene vi fant virket å være fra folk som ikke har fått lån. Selv om vi har forståelse for at det kan være frusterende og ikke minst en negativ opplevelse så har det ingenting å si for nye kunder.