Erfaringer med Ikano bank?

Ikano Bank har vært på det Norske markedet siden 1991.Ikano Bank tilbyr forbrukslån, kredittkort og refinansiering av forbrukslån.

Historien til Ikano Bank

Ikano var opprinnelig eid av IKEA som ble etablert av Ingvar Kamprad i 1943. IKEA hadde slagordet “Inte för de rika, men för de kloka”, som også stemmer med bankens visjon. Banken ønsker vanlige mennesker med vanlige behov som kunder.

Banken ble i 1988 et uavhengig selskap og eies i dag av familien Kamprad og danner en del av Ikano gruppen. Ikano bank har vært etablert i Norge siden 1991, da med navnet Ikano finans. I 2009 endret de navn til Ikano Bank samtidig som de slo seg sammen med de nordiske enhetene hvor de dannet et selskap med felles identitet.

Hvor holder Ikano Bank til?

Ikano Bank er nett og telefonbasert bank med hovedkontor i Malmø, Sverige. De har postadresse i Oslo, som er : Ikano Bank AB (publ), Norway Branch ,Postboks 295, 1372 Asker.

For å kontakte banken for spørsmål om lån eller sende inn søknad om lån må dette derfor skje over telefon eller via deres nettsider, da de ikke har et kontor der man fysisk kan møte rådgiver/saksbehandler.

Hvem kan få lån hos Ikano Bank?

For å ta opp lån uten sikkerhet må du ha bodd i Norge minimum 3 år, du kan ikke ha betalingsanmerkninger og må ha fylt 25 år i tillegg til at du må ha en fast årslønn på minimum 200 000 kr.

Hvordan er låneprosessen?

For å søke forbrukslån hos Ikano Bank må du fylle inn skjemaet på bankens nettside der du klikker inn på forbrukslån. Du fyller inn hvor mye du ønsker å låne i tillegg til hvor lang nedbetalingstid du ønsker, deretter trykker du der det står “søk nå” for så å følge prosessen videre steg for steg. Du fyller inn personlig informasjon som banken behøver for å gi deg det lånet som passer for deg. Banken vil gi deg raskt svar på om du får innvilget lån etter at du har fylt inn all nødvendig info. Om du bestemmer deg for akseptere tilbudet om lån signerer du med BankID der du i tillegg til å takke ja til lånet aksepterer lånevilkårene og at Ikano Bank utfører en kredittsjekk. Når banken har fått all nødvendig informasjon fra deg, blir lånet utbetalt på kontoen du oppga i søknaden.

Hvor mye kan jeg få i lån hos Ikano Bank ?

Hvor mye du kan få i lån hos Ikano Bank bestemmes ut i fra personlig økonomi og situasjon. Du kan gå inn på bankens nettsider og ved å sende en søknad via deres nettsider vil du få svar fra banken med det samme om hvor mye lå du kan få hos Ikano Bank.

Om du vurderer å ta opp lån fra Ikano Bank må du derfor sende inn søknaden for å vite hvor mye du kan få i lån.

Hvordan er betingelsene til Ikano Bank?

Hos Ikano Bank kan du fra 25 000 og inntil 400 000 kroner med en nominell rente fra 7,9 % – 15,9 %. Nedbetalingstid på inntil 15 år, etableringsgebyr på 900 kr og termingebyr på 50 kr.

Renten settes i forhold til din økonomiske situasjon og for å vite hvilken rente som gjelder for deg må du sende inn en søknad der banken vil gi deg et tilbud som passer for deg. ikano er en bank som er kjent for svært konkurransdyktige renter. 

Hvordan søker jeg om lån hos Ikano Bank?

Du kan søke direkte via Ikano Banks nettside ved å fylle inn de nødvendige opplysningene som banken trenger for å gjøre en vurdering og gi deg et lånetilbud. Ikano bank vil gjøre en kredittvurdering og sjekke at opplysningene du oppga i søknaden stemmer. Om du velger å takke ja til tilbudet du får fra Ikano Bank kan du godta gjennom å signere med BankID og følge bankens instrukser for å få eventuelt lån utbetalt på kontoen du oppga i søknaden.

Hvis du ønsker å søke hos Ikano Bank og samtidig la andre banker by på deg som kunde så kan du bruke lenken i toppen av artikkelen.

Hva sier tidligere kunder om Ikano Bank ?

De fleste kundene er fornøyde med Ikano Bank og nevner at at Ikano Bank gir god kundeservice, de arbeider rask, ærlig og uten problemer. Dessverre er det også noen negative tilbakemeldinger, der det er kunder som opplever Ikano Bank som

  • Dårlig kundebehandling
  • Holder ikke lovnaden om rask tilbakemelding på spørsmål

Ettersom Ikano Bank har en stor kundekrets så er vår erfaring at det vil alltid være noen som er ikke er fornøyde. Vi oppfordrer derfor alle til å lese vurderinger, erfaringer med Ikano Bank for å gjøre opp sine egne meninger om dette.

Ønsker du lavere rente på dine forbrukslån hos Ikano Bank?

Da bør du kontakte banken for å høre om det er mulig å senke renten. Vi har ikke klart å finne ut om hvordan dette fungerer og om det er mulig der.

Som regel så er den mest effektive måten å få lavere rente på dine forbrukslån å bruke en låneagent. Dette gjelder alle forbrukslåns-banker. Da kan du søke i flere banker samtidig og la de få lov å by på deg som kunde. Scroll opp i toppen på denne siden for å finne en lenke som tar direkte til en agent.