Gothia inkasso er et skandinavisk inkasso selskap som ble grunnlagt i 1976. De er den del av Arvato Financial Solutions, som er en global leverandør av finansielle tjenester og tredje største levrandør av integrerte finansielle tjenester i Europa, i tillegg er de en del av Bertelsmann Group. Gothia inkasso har rundt 500 ansatte i 4 forskjellig land.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Gothia inkassoselskap ?

For å komme i kontakt med Gothia Inkasso går du inn på deres nettside under kontakt oss der du kan logge inn på MyGothia via BankID, der kan du sjekke status, finne mer informasjon om ditt krav og chatte med en av deres kundebehandlere. Du kan også ringe kundeservice via telefon : 74 36 68 00 som har åpningstider fra 08-15 eller sende e-post til :info.no@gothiagroup.com

Hva sier andre kunder om Gothia inkassoselskap?

Det som finnes av kundeomtaler om Gothia Inkassoselskap er for det meste negative og basert på at kunden ikke har fått riktig behandling. Det nevnes blant annet at det er mye kluss med betalinger. Det finnes også en kunder som er svært fornøyd med Gothias håndtering av sin sak. Han nevner at har tok kontakt med Gothia inkasso for å komme seg ut av en gammel inkassosak han nevner at han føler han ble tatt seriøst og fikk god hjelp til å komme seg ut gjelden han hadde kommet opp i. Med tanke på at Gothia et inkassoselskap er det naturlig at det ofte er flere negative kommentarer enn positive.

Hva burde jeg gjøre om jeg er uenig i et inkassokrav?

Om du er uenig i et inkassokrav fra Gothia Inkasso anbefaler de at du logger deg inn via MyGothia med BankID, der finner du informasjon om ditt inkassokrav. Du kan chatte med en av deres kundebehandlere som kan hjelpe deg med din sak

Anbefalinger ifølge forbrukertilsynet er at man i tillegg til å kontakte inkassoselskapet også kontakter selskapet som opprinnelig har sendt ut kravet, der du etterspør mer informasjon om din sak.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Gothia-inkassoselskap ?

For å sjekke status på aktive eller avsluttede inkassosaker kan du logge deg inn via MyGothia der du kan se status på din inkassosak og chatte med en av deres kundebehandlere om du har spørsmål angående din sak.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkassokrav?

Om du har mottatt et inkassokrav burde få oversikt over økonomien din og prøve å finne ut hva som er grunnen til at regningen har gått til inkasso. Det kan være at du uheldigvis har en betaling som ikke har gått igjennom slik den skulle eller at den har blitt glemt. Du bør deretter få oversikt over hvor stor gjeld du har og finne ut hvordan du på best mulig måte kan få betalt ned gjelden. Det anbefales at man tar kontakt med selskapet for å forhandle ned gjelden og om man ikke har mulighet til å betale hele kravet er det lurt å få til en avtale om en nedbetalingsplan der du betaler litt og litt av gjelden. Det er veldig viktig at man tar kontakt med selskapet så raskt som mulig for å på plass en avtale.Om du er eier av egen bolig og har mye gjeld og betalingsanmerkninger finnes det lån med inkasso dette er derimot et kostbart lån som kun anbefales om man ikke har andre alternativer til å betale gjelden.