Erfaringer med Bra Bank?

Erfaringer med BRAbank?

BRAbank er en Norsk og nettbasert bank. Banken tilbyr forbrukslån og refinansiering av forbrukslån, kredittkort og høyrentekonto. Bra Bank holder til i Bergen og er ble nylig slått sammen med den andre nisjebanken MonoBank.

Historien til BRAbank

BRAbank ASA, som tidligere het Monobank ASA er en forbrukslånsbank som satser på kredittkort og forbrukslån. De skriver selv at deres fokus er å lage enkle og brukervennlige banktjenster. De tilbyr kredittprodukter i Norge og Finland. I tillegg så har de spareprodukter som er tilkgengelig i Tyskland, Spania, Østerrike og Frankrike.

I tillegg til et forbrukslånsproduktet så har de to kredittkort. Et kredittkort som er koblet til Widerøe og et eget kort som heter Monopay.

BRAbank ASA er en uavhengig bank med rundt 1000 aksjonærer som ble børsnotert i 2017.

Hvor holder BRAbank til?

Resurs Bank holder til i Bergen og har adresse: Starvhusgaten 4, 5014 Bergen. Banken har ikke et kontor du fysisk kan besøke. Om du har spørsmål til banken kan du kontakte de gjennom å sende e-post eller ringe kundeservice på nummer: 55 96 10 00 med åpningstider fra 8-16 på hverdager.

 Hvem kan få lån hos BRAbank?

For å ta opp lån må du ha fylt 23 år og ikke være eldre enn 70 år, ha minimumsinntekt på minst 250 000 kroner i året, ha folkeregistrert adresse i Norge , være fri for betalingsanmerkninger og inkassogjeld i tillegg til at du må være i stand til å kunne betale tilbake lånet.

Dersom du har betalingsanmerkninger så kan det fortsett være mulig å få lån. Du kan lese mer om lån med betalingsanmerkninger  og refinansiering med betalingsanmerkninger. 

Hvordan er låneprosessen?

For å søke forbrukslån hos BRAbank, velg forbrukslån i menyen øverst på nettsiden, videre trykker du inn på “søk lån”. Deretter fyller du inn hvor mye du ønsker å låne, hvor lang nedbetalingstid du ønsker og personlig informasjon. Du er pliktig til å akseptere bankens personvernregler, avtalevilkår og at BRAbank vil ta en kredittsjekk av deg. Du trykker deg deretter videre og følger videre instruksene. Om du får tilbud om lån takker du ja til lånet ved å signere med BankID eller BankID på mobil. Når det har blitt gjort kredittsjekk i tillegg til at banken sjekker at alle opplysninger du oppga i søknaden stemmer og det er i orden, kan lånet utbetales.

Det er helt uforpliktende å søke lån hos BRAbank, det er først når du signerer avtaledokumentene med BankID at saksbehandlingen starter.

Hvor mye kan jeg få i lån hos BRAbank?

Hos BRAbank kan du få fra 10.000 til 500.000 i lån. Hvor mye du kan få i lån hos BRAbank bestemmes ut i fra personlig økonomi og situasjon. Ved å gå inn på bankens nettsider å sende inn en uforpliktende søknad, vil BRAbank gi deg raskt svar om du får innvilget lån hos dem.

Om du vurderer å ta opp lån fra BRAbank må du derfor sende inn søknaden for å vite hvor mye du kan få i lån.

Hvordan er betingelsene til BRAbank?

Hos BRAbank kan du få fra 10.000 og opptil 500 000 kroner med nominell rente fra 7,9 % til 19,90 %. Nedbetalingstid på inntil 1-15 å for refinansiering og inntil 5 år for forbrukslån. Etableringsgebyr på inntil 25 000 er på 450 kr og  950 kr på lån over 25 000 og termingebyr på 40 kr.

Renten settes i forhold til din økonomiske situasjon og for å vite hvilken rente som gjelder for deg må du sende inn en søknad der banken vil gi deg et tilbud som er tilpasset deg og din situasjon.

Hvordan søker jeg om lån hos BRAbank?

For å søke lån hos BRAbank går du inn på nettsiden til banken og velger forbrukslån øverst på siden, for så å trykke inn på “søk lån”, fyll inn hvor mye du vil låne, hvor lang nedbetalingstid du ønsker og personlig informasjon som banken trenger for å gjøre en vurdering. Når BRAbank har behandlet og innvilget søknaden din må du signere avtalen med BankID eller BankID på mobil. Det er uforpliktende å søke lån hos BRAbank.

Hva sier tidligere kunder om BRAbank ?

I og med at BRAbank er en relativt ny bank greier vi ikke finne noen kundeomtaler om banken.

Ønsker du lavere rente på dine forbrukslån hos BRAbank?

Da bør du kontakte BRAbank for å høre om det er mulig å senke renten. Vi har ikke klart å finne ut om hvordan dette fungerer og om det er mulig der.

Som regel så er den mest effektive måten å få lavere rente på dine forbrukslån å bruke en låneagent. Dette gjelder alle forbrukslåns-banker. Da kan du søke i flere banker samtidig og la de få lov å by på deg som kunde. Scroll opp i toppen på denne siden for å finne en lenke som tar direkte til en agent.