Erfaringer med Bank Norwegian?

Bank Norwegian er en av de største aktørene på forbrukslån i Norge og i norden. De tilbyr forbrukslån og refinansiering av forbrukslån.

Historien til Bank Norwegian

Bank Norwegian startet som en del av Norwegian Air shuttle sitt fordelsprogram Norwegian Reward sommeren 2007. De begynte med å tilby egne kredittkort som man kunne tjene flypoeng med når man flydde med Norwgian. Etterhvert så begynte Bank Norwegian å tilby forbrukslån og har siden hatt en eventyrlig vekst.

Bank Norwegians har hatt som mål helt siden starten å være heldigital og fleksibel ved at de tilbyr enkle nettbaserte standardiserte innskudds- og utlånsprodukter.

Hvor holder Bank Norwegian til?

Bank Norwegian er nettbasert bank med postadresse i Oslo. Adressen er: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu. Bank Norwegian er en nettbasert forbrukslåns-bank og de har ikke et kontor hvor man kan snakke med rådgiver/saksbehandler.

Hvem kan få lån hos Bank Norwegian?

For å ta opp lån uten sikkerhet må du være norsk statsborger, ha inntekt som er registrert og lignet, du kan ikke ha aktive inkassosaker og må ha fylt 23 år. I tillegg at disse kravene må være oppfylt, må det gjøres en kredittvurdering av deg for Bank Norwegian kan gi deg et lånetilbud.

Hvordan er låneprosessen?

Bank Norwegian har satset veldig på en god teknisk opplevelse. Etter vår erfaring opplever de aller fleste at det er en god låneprosess hos Bank Norwegian.

Bank Norwegian må du samtykke til at de innhenter informasjon om lønn og skatt fra Skatteetaten/Altinn. Dette kan du laste opp ved å gå inn på “Mine sider” på Bank Norwegian sine nettsider, velge  «Last opp lønnsdokumentasjon på MinSide» og deretter gi samtykke til med hjelp av hovedsøkers BankID. Via “ Mine sider” skal du også legge inn hvor lånet skal utbetales og gjeldsbrevet må signeres med BankID/BankID på mobil.

I noen tilfeller blir det etterspurt mer dokumentasjon som også lastes opp på   “Mine sider”.

Hvor mye kan jeg få i lån hos Bank Norwegian?

Hos Bank Norwegian kan du få forbrukslån fra 5000 – 600.000 kroner uten sikkerhet. Alt kommer an på din økonomiske status. Det er ikke mulig å vite eksakt hvor mye du kan få låne før du faktisk har sendt inn en søknad om lån til Bank Norwegian.

Når du søker om forbrukslån så gjør Bank Norwegian en automatisk kredittvurdering som sammen med opplysningene du oppgir og informasjon de innehenter vil legge grunnlaget for et lånetilbud. Det betyr at man derfor ikke vet hvor mye man vil få i lån før man har søkt.

Hvordan er betingelsene til Bank Norwegian?

Lånestørrelse fra 5 000 – 600 000 med nedbetaling på inntil 5 år på nytt lån. Nedbetalingstiden for refinansieringslån er inntil 15 år, flytende rente som beregnes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon. Etableringsgebyret er fra 0,- til 950 ,- og termingebyret er på 30 ,-. Lånet kapitaliseres månedlig med fast termindato den 15. hver måned. Du kan finne mer informasjon på Bank Norwegian sine nettsider eller ved å kontakte banken.

Renten blir satt basert på kredittvurdering, informasjon de innhenter og data de sitter på selv. Det betyr ganske enkelt at renten blir satt individuelt og du vet ikke hvilken rente du får før du har søkt.

Hvordan søker jeg om lån hos Bank Norwegian?

Du kan søke direkte hos Bank Norwegian ved å fylle inn de nødvendige opplysningene og gi samtykke til at Bank Norwegian innhenter informasjon om inntekt og skatt fra skatteetaten og Altinn. Når det har blitt gjort en kredittsjekk vil banken kontakte deg.

Hva sier tidligere kunder om Bank Norwegian?

Kunder omtaler at Bank Norwegian er raske til å svare på lånesøknad med rask overføring av penger. Bank Norwegian omtales også som en stor fordel for de som flyr mye med Norwegian. Dessvere så er det i tillegg en del kunder som har lagt igjen negative erfaringer med Bank Norwegian. Noen påpeker følgende:

  • Høy rente
  • Dårlig kundeservice

Ettersom Bank Norwegian er så store så er vår erfaring at det vil alltid være noen som er misfornøyd. Vi oppfordrer derfor alle til å lese vurderinger, erfaringer med Bank Norwegian å gjøre opp sine egne meninger om dette.

Ønsker du lavere rente på dine forbrukslån hos Bank Norwegian?

Da bør du kontakte banken for å høre om det er mulig å få lavere rente. Vi har ikke klart å finne ut om hvordan dette fungerer og om det er mulig der.

Som regel så er den mest effektive måten å få lavere rente på dine forbrukslån å bruke en låneagent. Dette gjelder alle forbrukslåns-banker. Da kan du søke i flere banker samtidig og la de få lov å by på deg som kunde.