Alektum group er et svensk familieeid selskap som har drevet virksomhet siden 1992. De startet med å tilby inkasso alene, men opererer nå også med tilhørende tjenester og er et av de mest veletablert og benyttede aktørene på markedet i Sverige. Alektum group omsetter for mer enn 1,2 milliarder kroner, de har siden 1992 ekspandert og opererer nå i 18 europeiske markeder der de har rundt 650 ansatte.

Alektum group jobber ut i fra deres tro på verdien i en sammenhengende prosess og særegen kombinasjon av produkter og tjenester. I 2015 slo derfor sammen 28 mindre foretak som ble til et og sammen Alektum Group for å gjøre det enklere å støtte kundene sine gjennom hele prosessen.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Alektum group-inkasso selskap?

For å kontakte Alektum group kan man ringe de på telefon:+ 47 33 74 45 00, om du trenger mer informasjon kan du gå inn på deres nettsider, der du også kan finne svar på ofte stilte spørsmål.

Hva sier andre kunder om Alektum group-inkasso selskap?

Det vi finner av kundeomtaler om Alektum group er at de er meget profesjonelle og at de behandlet saken raskt, der er derimot flere negative kundeomtaler som omtaler Alektum group som useriøse og at de har uvennlig kunderservice. I og med at det er et stort selskap er det naturlig at ikke alle kunder er fornøyde.

Hva burde jeg gjøre om jeg uenig i et inkassokrav?

Om du mottar et inkassokrav fra Alektum group som du ikke er enig i anbefales det at du kontakter de via kundeservice der du sender inn en klage og opplyser så konkret som mulig angående din sak med: kontaktopplysninger, saksnummer og/eller fødselsdato, grunnen til at du er misfornøyd, hva du mener Alektum har gjort feil i tillegg til informasjon om når du mottok brevet. For mer informasjon dette: https://www.alektumgroup.no/har-du-fatt-brev/klager

Det som er anbefalt av forbrukertilsynet er at man i tillegg til å kontakte inkasso-selskapet også kontakter selskapet som har hyret inn inkasso-selskapet for å bestride kravet. Da kan du også om ønskelig samtidig be om mer informasjon rundt kravet du er uenig i.

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har krav hos Alektum Group-inkasso selskap?

For å finne ut om du har krav hos Alektum Group kan du gå inn på deres nettside, her finner du informasjon om hvordan du kan komme i kontakt med selskapet slik at de kan gi deg den informasjonen du trenger.

Hva burde man gjøre om man har fått et eller flere inkasso-krav?

Om du mottar et inkassokrav er det første du bør gjøre å få oversikt over økonomien din. Du bør undersøke hvor mye du har i gjeld og hvordan du på best mulig måte kan få nedbetalt kravet. Om du har vanskeligheter med å betale kravet bør du ta kontakt med inkasso-selskapet og få til en nedbetalingsplan sammen med kreditorene. Det er viktig å ta tak i det så tidlig som mulig og vise at du er interessert i å slette gjelden din.

Det er også mulig å ta opp et slags refinansieringslån om du eier egen bolig og har inkassokrav og betalingsanmerkninger. Dette er et kostbart lån og anbefales kun om det ikke lar seg gjøre å betale lånet på andre måter. Du kan lese mer om hvordan du kan få lån med inkasso her.