Ofte kan en lese om kredittkortsvindel, og spesielt på nett. Mange har blitt lurt inn på falske nettsider hvor de oppgir kredittkortnummer for å kjøpe varer de aldri får. Selv om en kan bli utsatt for svindel på nett er det trygt å betale med kredittkort på nett.

Det gjelder selvsagt å være forsiktig. Her skal vi gå gjennom noen nyttige tips som kan gi deg en tryggere netthandel. Vi går også gjennom hvordan du kan finne beste kredittkort når du skal handle på nett. Dette er ikke en artikkel hvor vi forteller hvilket kredittkort har best rente men en mer praktisk guide for deg som ønsker å handle på nett.

Det er trygt å betale med kredittkort på nett

Misbruk av kort hvor kortnummer enten blir stjålet eller kopiert er overraskende lite vanlig. Faktisk utgjør dette mindre enn 1 promille av kortkundenes omsetning med kredittkort. I de aller fleste tilfeller unngår også kundene følgene av denne typen kredittkortsvindel. Unntaket er dersom kundene med kredittkort har vært uforsiktige.

Norsk lovgivning gir veldig god beskyttelse av kredittkorteierne, og betalingsnettverkene i Norge gir også god sikkerhet. Dermed er det trygt å bruke kredittkort til på betale på nett. Selv om du får penger tilbake om du har blitt utsatt for svindel på nett, så er det selvsagt ikke en fin opplevelse. Svindel på nett med kredittkort er noe vi derfor bør forsøke å unngå.

Vær forsiktig når du velger nettside å handle på

For å unngå å bli svindlet når du betaler med kredittkort på nett er det viktig å velge nettbutikker og sider du er trygg på. For å se om det er en trygg nettside du er på kan du se om nettsiden har et SSL sertifikat. SSL sertifikatet krypterer all informasjon som sendes mellom deg og nettbutikken. Dermed kan du ikke bli utsatt for phishing hvor svindlere prøver å få tak i informasjon som sendes mellom kredittkorteier og nettbutikk. Dersom du ser en hengelås i adressefeltet når du besøker en nettside betyr det at nettsiden er kryptert med SSL sertifikat og er trygg.

Selvsagt kan også svindelnettsider bruker et SSL sertifikat. Så SSL er ingen garanti mot svindel. Dersom du for eksempel skal handle på en ny nettbutikk som du ikke har brukt tidligere kan du gjøre et Google-søk for å se hvilke erfaringer andre har med nettbutikken. Dersom du ikke finner noe bør du være forsiktig.

I mange tilfeller når noen blir svindlet ser vi at det har vært nettsider som har solgt dyre varer mistenkelig billig. I perioder med salg kan det være vanskelig å skille ut svindelsider på dette grunnlaget. Men, dersom det er en nettside du kommer over som konsekvent selger varer som koster mange ganger mer i andre butikker bør du også være forsiktig. Dersom noe høres for godt ut til å være sant kan det være nettopp det.

Kredittkort som er bra til netthandel

Det finnes mange kredittkort som er bra til netthandel. Hvilket som er best kan derimot være vanskeligere å finne frem til. Her kan en lånemegler som Lendo være til stor hjelp. Lendo kan innhente tilbud fra flere banker. Dermed kan du få en oversikt over kredittkortene som tilbys deg. Dette gjør at det er enklere å sammenligne de ulike kredittkortene.

Det er selvsagt også mulig å finne frem til beste kredittkort til netthandel på egenhånd. Dersom du kjøper mye elektronikk på nett kan for eksempel kredittkort fra Komplett Bank være nyttig. Med dette kredittkortet får du 4 % bonus på alt du kjøper fra Komplett.no. Du har også opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Velger du nedbetaling kan du få en effektiv rente på 24,2 % på 12000 kr over 12 måneder.

Det finnes også kredittkort som passer bedre dersom du handler på flere forskjellige nettbutikker. For eksempel har Santander Bank 3 forskjellige kredittkort som gir deg tilgang til et stort fordelsprogram hvor du kan sikre deg rabatter og cashback fra flere forskjellige nettbutikker. Disse kredittkortene har opptil 50 dagers rentefri utsettelse på betaling. Effektiv rente er mellom 17,1 % og 24,6 %.

Fordeler ved å bruke kredittkort til netthandel

En av de viktigste fordelene ved å bruke kredittkort til netthandel er at det vil være enklere å reklamere på varene du har kjøpt. I følge loven kan du kreve penger tilbake fra kredittgiver, altså utstederen av kredittkortet, når du reklamerer på en vare.

Når du bruker kredittkort vil du også i mange tilfeller kunne få rentefri betalingsutsettelse. Så lenge du bruker denne riktig kan kredittkort være en smart metode for å betale varer du har kjøpt på netthandel. Det som er viktig er at du betaler ned det utestående beløpet før betalingsutsettelsen utløper. Gjør du dette vil du slippe å måtte betale høye renter på kredittkortet ditt.