De siste årene så har det vært et veldig fokus på opptak av forbrukslån og annen type kreditt. Det har vært en markant nedgang i veksten av forbrukslån og kredittkort. Samtidig så har det kommet flere nye løsninger i nettbankene som gjør det mulig å:

  • Betale regninger med kredittkort
  • Overføre penger fra kredittkort til brukskonto
  • Flere banker tilbyr såkalte nedbetalings løsninger

Det er derfor ikke rart at man gjerne kan bli fristet til å ty til kreditt den måneden strømregningen er høy eller kanskje når vaskemaskinen ryker. Ofte så er dette handlinger vi gjør uten så mye ettertanke men konsekvensene blir langvarig. For om det er slik at man trekker kredittkortet på regninger så vil man etterhvert utvikle et underskudd som skal betales. Dersom underskuddet er høyere enn ditt overskudd etter faste kostnader så kan dette bli veldig kostbart.

Hvis du spør noen av de mange hundre som besøker vår underside om refinansiering med betalingsanmerkninger så vil nok mange fortelle at deres økonomiske problemer startet nettopp ved et lite behov for penger. Som med alt annet så er det slik at det å betale regninger med kredittkort som f.eks et Mastercard eller et Visa-kredittkort gjør at man blir mer åpen for andre løsninger. Hvis man først begynner å trekke på et kredittkort så er ikke veien veldig lang til et forbrukslån.

Hvorfor er det ikke lurt å bruke kredittkort til å betale regninger?

Kredittkort er ikke noe farlig i seg selv men rentene som et kredittkort bærer er svært høye. Et kredittkort har gjerne en effektiv rente som er på over 20 %. Når du betaler regninger eller tar ut penger med kredittkortet så løper rentene med en gang. Det betyr at når du gjør dette så betaler du unødvendig mye penger i renter.

I tillegg så vet vi at veldig mange nordmenn har et veldig rart forhold til kredittkort. Veldig mange betaler kun minstebeløpet og utsetter regningen. Dette kommer nok av at hele produktet har blitt laget slik at man ikke aller helst skal betale regningen i sin helhet. Før så kom regningene fra bankene med kun minimumsbeløp men her kom det en endring i regelverket som gjør at bankene må sende ut faktura på hele beløpet. Man kan likevel kun velge å betale det minste beløpet og da betaler man en svært liten del av det man hva faktisk har brukt i kreditt.

Alternativer til å betale regninger med kredittkort

Det er fult forståelig at man kan få utgifter som man kanskje ikke har regnet med eller at andre uforutsette ting skjer. Det veldig mange glemmer her er at man gjerne har noen veldig gode alternativer til å betale med kredittkort. Dette er ofte løsninger som ikke koster renter eller noen gebyrer i det hele tatt.

Selg unna noe du ikke trenger?

Kanskje har du en TV du ikke bruker eller noe annet av verdi. Sleng alt du ikke trenger ut på Finn.no. Det skal ikke veldig mange salg til før du har nok til å betale regningene dine og det blir fort en bedre løsning enn å måtte sitte med et kredittkort.

Har du skattepenger til overs?

Veldig mange tror at de må vente helt til neste år med å få skattepengene igjen men man kan faktisk få de allerede på neste lønning. Det du må gjøre da er å gå til Skatteetaten sine nettsider for å endre skattekortet ditt. Fyll inn detaljene dine og du vil se om du kan ha redusert skatt i en periode uten å få baksmell neste år. På denne måten kan du få penger til å betale regningene dine.

Kontakt selskapet du skylder penger – be om utsettelse

De store selskapene som gjerne er forbundet til faste utgifter som strøm, internett, telefon eller forsikring har gjerne forståelse for nettopp dette. Noen har enkle løsninger for deg som har behov for en liten utsettelse eller betale ned regningen over tid. Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med kundservice og de kan ofte i det minste gi noen uker betalingsutsettelse eller lignende.

Veldig mange velger å ikke gjøre dette og dette handler som regel at man ikke ønsker å miste ansikt. Det du skal vite er at de får slike henvendelser fra flere nordmenn hver eneste dag og at mange syntes det er fint at du tar kontakt. Da viser du at du er en kunde som ønsker å bli værende og ikke minst en kunde som oppriktig bryr seg om å betale regningen din.

Har du allerede tatt opp kredittkortgjeld?

Hvis du nå allerede har betalt regninger med kredittkortet og kanskje opparbeidet deg litt kredittkortgjeld da bør du samle kredittkortgjeld. Da slipper du å betale over 20 % i effektiv rente og du kan heller få et forbrukslån med omtrent halvparten så høy rente. Det gjelder her å ikke å låne mer enn du akkurat trenger og selvfølgelig betale ned så raskt som mulig.

Dersom du ønsker å refinansiere gjeld så anbefaler vi at du enten søker i flere banker eller bruker en låneagent som gjør dette for deg. Dette er enkelt, raskt og kan spare deg for flere tusen kroner!