Den siste tiden så har verden blitt snudd på hodet og ikke minst økonomien for de aller fleste nordmenn. En permittering går hardt utover økonomien og spesielt de som har forbrukslån. Veldig mange av de som har tatt opp forbrukslån har tegnet noe som heter betalingsforsikring på lånet og veldig mange lurer på om denne dekker permitteringer. Fra hva vi har skjønt så blir mange henvist videre til en underleverandør av forsikringen som for tiden får veldig mange spørsmål.

Vi gjorde litt undersøkelser på dette og vi fant ut at hvis du blir permittert eller sagt opp så blir dette dekket i en periode av betalingsforsikringer. Det finnes forskjellige selskaper som tilbyr dette og de har forskjellige vilkår. Derfor anbefaler vi alle at de tar kontakt med banken/forsikringsselskapet. Vi har lest utifra nettsidene til de forskjellige aktørene at de opplever naturligvis en stor pågang nå. Det kan derfor være greit å sende inn en henvendelse via epost, da får du svar så fort som mulig uten å sitte i en uendelig lang telefonkø.

Normalt er det krevd at du har blitt sykemeldt i over 30 dager eller fått dagpenger fra NAV i 30 dager før forsikringen er gyldig. Det har ikke kommet noe annen kommunikasjon på dette. Du burde sjekke de spesifikke reglene hos din bank/forsikringsselskap. Om du blir henvist videre uten å få hjelp så anbefaler vi at du krever at banken tar kontakt på dine vegne. Det er de som har solgt betalingsforsikringen og har således et ansvar der.