Boliglån med inkasso/betalingsanmerkning

Betalt plassering - Søk om boliglån med betalingsanmerkning her!

Hvis du eier egen bolig så kan du refiansiere hele din gjeld med sikkerhet i boligen din. Dette kan gi deg en bedre rente og gjør at man i mange tilfeller kan betale ned sin gjeld raskere. Søk om refinansiering fra Finanstipset og få hjelp!

låneeksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334

Dersom du har en betalingsanmerkning eller en aktiv inkassosak så er det vanskelig for deg å få boliglån. Vi har tidligere skrevet detaljert om betalingsanmerkninger her. Når du er stemplet som en dårlig betaler så betyr det at normale banker ikke vil ønske å låne ut penger til deg. Det samme gjelder inkasso.

Så dersom du ønsker boliglån så har du noen valg:

 1. Betale kravene som du har på deg.
 2. Hvis du eier egen bolig så kan du få et nytt boliglån med betalingsanmerkninger.

Det er viktig å nevne at om du skulle velge #1 ovenfor så er det ikke sikkert at en vanlig bank vil gi deg lån med en gang. Som oftest så henger betalingshistorikk litt igjen og det kan derfor ta omtrent et kalenderår før alt er slettet.

Hvem kan få lån med betalingsanmerkninger?

De som får sine søknader godkjente har ofte en grei inntekt, for banken må kunne se at du kan betjene gjelden din. I tillegg så må du ha en grei økonomisk fremtid, de må kunne se at du har muligheter til å gjøre opp for deg i tiden fremover. Du må også allerede eie en egen bolig som du kan sette som sikkerhet.

Enkelte banker har en litt mer komplisert prosess med å avgjøre hvem som skal få lån. Det kan være basert på:

 • Din økonomiske historie
 • Svar på spørsmål de måtte
 • Din økonomiske horisont
 • Alder
 • Familiesituasjon

Er det vanlig boliglån?

Det er omtrent som et vanlig boliglån men det har noen forskjeller. Renten som brukes i disse lånene for deg med betalingsanmerkning er høyere enn den du får i DNB. Grunnen til det er at banken tar mer risiko på deg og du ville jo heller ikke fått lån i DNB.

I tillegg til renta som er noe høyere så er det et etableringsgebyr. Dette er bankene nødt til å ha. Normalt så flytter kundene lånene sine over til vanlig bank etterhvert, så disse bankene har ikke de lengste kundeforholdene.

Hvordan få boliglån med betalingsanmerkning?

For å få et boliglån når man har en anmerkning så må man gå til en av de få bankene i Norge som faktisk tilbyr dette. Det er ikke mange banker som gjør nettopp dette, selv om det er ventet at antallet vil stige etterhvert.

Vi kan hjelpe deg med å opprette kontakt med en bank som tilbyr boliglån til deg som har betalingsanmerkning eller inkasso. Det er ikke en veldig komplisert prosess:

 1. Du fyller ut skjema nedenfor
 2. Banken kontakter deg for en prat rundt din økonomi
 3. Banken vurderer søknaden din
 4. Hvis lånet blir innvilget så sender banken deg lånedokumenter
 5. Lånet blir utbetalt og betalingsanmerkninger blir betalt ut