DEN ULTIMATE GUIDEN AV DEG SOM ØNSKER BOLIGLÅN NÅR DU HAR BETALINGSANMERKNINGER

Veldig mange nordmenn drømmer om å eie egen bolig. Hvis man har betalingsanmerkninger eller inkasso så kan det være svært vanskelig å få et boliglån. I denne guiden så skal vi gå igjennom hvordan du kan få boliglån når du har betalingsanmerkning. For å forstå hvordan du kan få boliglån med betalingsanmerkning så er det først viktig at du forstår hva dette innebærer.

Hvis du er en av de som ikke orker å lese en guide og du trenger et boliglån så kan du benytte vår sponsede lenker nedenfor. Dette er for deg som i dag allerede har et boliglån men du ønsker kanskje en refinansiering eller ønsker å bli kvitt betalingsanmerkningene

Søk om boliglån med betalingsanmerkning her

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente 5 – 8,50 %
Utbetaling 60 – 360 md dager
Alder 24 år
Effektiv rente 5,95% ved 2 mill. over 25 år, kost 1.668.466, totalt 3.668.466
Lånebeløp 100 000 – 2 500 000 kr
Eff.Rente 6,90 – 29,06 %
Utbetaling 360 md dager
Alder 25 år
Renteeksempel: Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 5,94%, eff. rente 6,24%. Totalkostnad: 3 892 014 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt.
Lånebeløp 100 000 – 15 000 000 kr
Eff.Rente 3,99 %
Utbetaling 12 – 360 md dager
Alder 18 år
6.33% ved et lån på 2.000.000 kr over 25 år, kost kr. 1.843.586, totalt kr. 3.843.586 NOK​
Lånebeløp 200 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente 5,03 – 24,40 %
Utbetaling 1 – 360 md dager
Alder 18 år
Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Er det mulig å få boliglån med betalingsanmerkninger?

Ja, det er mulig å få boliglån med betalingsanmerkninger dersom du oppfyller følgende krav:

 • Eier egen bolig eller har en medsøker/kausjonist
 • Har ledig verdi i boligen (utover 15 % egenkapital)
 •  Har skattepliktig inntekt

Du får ikke boliglån med betalingsanmerkninger i en vanlig bank, du må søke hos en spesialistbank eller spesialbank. Det finnes flere aktører og veldig mye som er viktig å tenke på her. Vi har nedenfor samlet alt du trenger å vite om boliglån med betalingsanmerkning. Denne er skrevet for deg som er på jakt etter et nytt boliglån. Dersom du er på jakt etter refinansiering eller ønsker å samle din gjeld så kan du lese mer på underside om refinansiering med betalingsanmerkning.

Dersom du skulle ha noen innspilll eller spørsmål til vår guide så ønsker vi veldig gjerne å få dine tilbakemeldinger. Du kan kontakte oss på post@gjeldsproblemer.com!

Hvorfor sier vanlige banker nei til boliglån når man har betalingsanmerkninger?

Dersom du har fått en betalinganmerkning  så vil det være vanskelig å få kreditt og lån. Dette er fordi at bankene tar noe som kalles en kredittsjekk før du får innvilget lån, i tillegg så sjekker de din informasjon i gjeldsregisteret. Det betyr at dersom du har en betalingsanmerkning så vil banken i de fleste tilfeller si nei på din lånesøknad. Grunnen til at de sier nei er fordi du har blitt stemplet som en dårlig betaler. De ser ikke på hvorfor du har en betalingsanmerkning eller prøver å forstå din økonomi. For en vanlig bank så betyr det at du har en betalingsanmerkning at du er en dårlig betaler og den risikoen vil de ikke ta. Dette er veldig synd da det finnes veldig mange nordmenn med gjeldsproblemer men som har ledig verdi i boligen. Når banken da sier nei så blir veldig mange presset til å tvangsselge boligen. Dersom banken hadde gitt boliglån med betalingsanmerkninger så ville man kunne fått refinansiert bort betalingsanmerkningene

Heldigvis så finnes det gode løsninger for deg som ønsker boliglån med betalingsanmerkninger. Den vanlige banken må ikke skremme deg, du må få hjelp fra spesialister!

Hvem kan få boliglån med betalingsanmerkning?

For å få boliglån når man har betalingsanmerkning så er det noen ting som må være på plass. Dette er fordi at banker som gir lån med betalingsanmerkninger tar betydelig risiko og dette er noe de ønsker å minimere. Banker som har spesialisert seg på boliglån med betalingsanmerkninger ønsker ikke at du skal ha betalingsanmerkninger, de ønsker at du skal kvitte deg med disse når de innvilger deg boliglån. Det betyr at for banken så er det viktig at man er motivert for endre sin atferd og ikke minst at man er klar for å starte med blanke ark.

De aller fleste bankene som gir ut boliglån med betalingsanmerkning krever at du har egenkapital eller at du verdi i eksisterende bolig i dag. Hvis du ikke har egenkapital så har vi laget en egen underside for deg som ønsker å vite hvordan du kan få boliglån uten egenkapital. 

Hvordan få boliglån med betalingsanmerkning?

For å få et boliglån når man har en anmerkning så må man gå til en av de få bankene i Norge som faktisk tilbyr dette. Det er ikke mange banker som gjør nettopp dette, selv om det er ventet at antallet vil stige etterhvert.

Vi kan hjelpe deg med å opprette kontakt med en bank som tilbyr boliglån til deg som har betalingsanmerkning eller inkasso. Det er ikke en veldig komplisert prosess:

 1. Du velger ut banker du ønsker å søke hos nedenfor
 2. Banken kontakter deg for en prat rundt din økonomi
 3. Banken vurderer søknaden din
 4. Hvis lånet blir innvilget så sender banken deg lånedokumenter
 5. Lånet blir utbetalt og betalingsanmerkninger blir betalt ut

DU MÅ OPPFYLLE FØLGENDE MINSTE KRAV:

 • Du må ha en skattepliktig inntekt (lønn,pensjon eller trygd)
 • Du må tjene over 250 000
 • Din totale gjeld kan ikke overstige 5x din inntekt 
 • Du må ha 15 % egenkapital eller eie bolig med 15 % i ledig verdi

Hvor kan jeg søke om boliglån med betalingsanmerkning?

Det å søke om boliglån med betalingsanmerkning er ikke veldig vanskelig og selve søknaden er veldig enkel. For bare noen få år siden så var det kun en bank som satset på nordmenn med betalingsanmerkninger. Nå er listen over banker som satser på denne målgruppen lang og det er ventet at flere banker kommer til å satse i tiden fremover. Dette er positivt for deg som ønsker et bolig for når det er flere aktører så gjør dette at betingelsene blir bedre. Hvis man i dag skal søke om et lån med betalingsanmerkninger så bør man derfor ganske enkelt søke i flere banker for å sammenligne hvilke betingelser man kan få. Hvis du ikke ønsker å søke i hver eneste bank selv så kan du bruke en agent. Nedenfor ser du et utvalg av noen av aktørene som tilbyr boliglån med betalingsanmerkning.

BLUESTEP BANK

Dette var den aller første banken som begynte å tilby lån til kunder med betalingsanmerkninger. Banken startet opprinnelig i Sverige men har vokst seg relativt stor i Norge også de siste årene. Banken er kjent for å ha svært dyktige medarbeidere og de gjør etter vårt inntrykk svært gode vurderinger av lånesøknader. De vil svært gjerne at du tar kontakt med dem, om det er for å søke om refinansiering, råd og tips eller om du bare ønsker å forhøre deg om hva de kan tilby. Hos Bluestep kan du refinansiere, mellomfinansiere og søke boliglån. Felles for alt er at de kan tilby deg lån selv om du har betalingsanmerkninger. Kanskje har du kjøpt ny bolig og ikke fått solgt den gamle enda? Da kan de være behjelpelige med å gi deg finansiering til å komme deg ut av situasjonen på en bra måte. Banken vil sammen med deg finne en best mulig løsning uten at det blir altfor dyrt.

Du kan lese mer om våre erfaringer med BlueStep Bank her!

BANK 2

Dette er en annen gammel traver som for alvor ble kjent da John Arne Riise ble kunde og fortalte om hjelpen han fikk hos dem. Dette er en god norsk bank som hjelper kunder som har betalingsanmerkninger med både lån og refinansiering. Det fine med Bank 2 er at de ikke bare tilbyr refinansiering med første prioritet i pant, men de kan ta over kun deler av lånet. Derfor er det veldig mange som oppnår en gunstig løsning hos Bank 2.

Vi har skrevet litt om våre erfaringer med Bank 2 her.

KRAFT BANK

Kraft Bank er den nyeste aktøren på markedet for refinansiering til kunder med betalingsanmerkninger. Denne banken er eid av Bjørn Maaseide. Han har samlet mange kloke hoder for å lansere en annerledes bank! Her er det alltid fokus på å få deg som kunde opp av grøten og tilbake i økonomisk stabilt sideleie. De tilbyr refinansiering til deg som har betalingsanmerkninger og som eier egen bolig. De gir lån med inkasso. Det fine med Kraft Bank er at de ikke krever at du som kunde har ledig verdi i boligen, så lenge økonomien din tilsier det så kan de gi deg et usikret lån for å dekke inn alt. Dette er en spennende bank, og den er relativt ny.

Vi har skrevet mer om hvilke erfaringer vi har med Kraft Bank her.

NORDAX BANK

Nordax er en bank som er kanskje mest kjent for å sende ut reklame om forbrukslån i postkassene til folk. Dette er en bank som virkelig har satset på sitt nye produkt som sikter seg nettopp mot deg som ønsker refinansiering med betalingsanmerkninger. De har allerede blitt en betydelig aktør og har et svært konkurransedyktig produkt. Nordax tilbyr vanlige boliglån til deg som ikke får boliglån i vanlig bank.

Du kan lese mer om våre erfaringer med Nordax her!

MYBANK

MyBank var en utfordrerbank på forbrukslån men har nå gått over til å satse på det de kaller omstartslån. Dette er en det samme som refinansieirng med betalingsanmerkninger og sikter seg inn på deg som trenger en ny start. De har satset veldig tungt på dette og finnes nå hos veldig mange agenter.

Du kan lese mer om våre erfaringer med MyBank her!

SVEA BANK

Svea Bank blir av mange ansett som en pioner på forbrukslån i Norge. De har med årene endret seg og nå driver de med boliglån med betalingsanmerkninger. Vårt inntrykk er at de ikke er banken som er lettest å få boliglån med betalingsanmerkning hos men de kanskje vurderer litt annerledes. 

Hva skiller et boliglån med betalingsanmerkning fra et vanlig boliglån?

Den eneste forskjellen på denne type boliglån sammenlignet med et normalt boliglån er at lånet har høyere rente og et etableringsgebyr. Dette høres kanskje litt urettferdig ut men dette handler om risiko. Banken tar mer risiko og har dermed høyere kostnader enn en ordinær bank som tilbyr ordinære boliglån. Hvis man sammenligner med alternativet som ikke er å få lån så er dette en god løsning for de aller fleste. Etterhvert som man får «renvasket» økonomien så vil de fleste flytte lånet til en ordinær bank med vanlig rente. 

Hvor mye koster et boliglån når man har betalingsanmerkning?

Renten på et boliglån ligger normalt mellom 5% og 10% når man har betalingsanmerkninger. De aller fleste bankene legger på et etableringsgebyr i tillegg som er ganske høyt. Det er ikke uvanlig at bankene setter ned renten på lånet etterhvert som de har fått historikk på deg. Når man søker om et boliglån når man har betalingsanmerkninger så må man regne med å betale mer enn man gjør i en vanlig bank. Når du har en betalingsanmerkning så er du en dårlig betaler og banken tar teknisk en veldig stor risiko på deg. Da må de ta seg bedre betalt for å drive ansvarlig. 

Vi oppfordrer alle som har betalingsanmerkninger til å først se om det finnes noen andre løsninger for å bli kvitt betalingsanmerkningene. Det kan være privat lån eller andre måter men for de aller fleste så er ikke dette noe alternativ. 

Våre tips til deg som skal ha boliglån

Det hender ofte at vi i Gjeldsproblemer.com kommer i kontakt med mennesker som lurer på noen tips når de skal søke om boliglån. En boliglånssøknad er en veldig standarisert prosess som man ikke kan påvirke. Du kan ikke påvirke hvor mye du tjener akkurat nå og du kan heller ikke påvirke de faktiske forholdene rundt din økonomi med en gang. Det man kan påvirke er måten banken oppfatter deg. Dette gjelder spesielt banker som tilbyr lån og refinansiering med betalingsanmerkninger. Når de gir en kunde et lån så velger de å se bort i fra varsellampen som blinker men heller se på deg som person. På bakgrunn av dette så har vi laget noen tips til deg som vi mener vil gi deg en større sjanse for lån og bedre betingelser. 

STAK UT FREMTIDEN 

Hvis du skal få en bank til å satse på deg og gi deg boliglån så er du nødt til å få frem hvordan din fremtid ser ut. Dette er spesielt viktig hvis du har betalingsanmerkninger. Gjør deg derfor noen tanker om din egen fremtid. Hvordan ser yrkeslivet ut fremover? Hvordan er det med familieplaner? Sist men ikke minst, hvordan er din plan for å bygge opp en robust økonomi. 

KONTROLL 

En betalingsanmerkning er egentlig en indikator på at du ikke har hatt god nok kontroll. Derfor er det utrolig viktig å vise at du har tatt denne tilbake. Lag deg et budsjett i forkant av at du snakker med banken. På den måten kan du vise at du har kontroll og ikke minst at du prøver å finne den beste løsningen. 

HVORFOR FIKK DU BETALINGSANMERKNING?

Dette er et spørsmål som du vil få av banken. De ønsker å vite hvorfor du har havnet i et økonomisk uføre og ikke minst hvordan du tenker rundt dette. Det er derfor en veldig fin anledning til å nettopp tenke over det selv. For noen så er det noen helt åpenbare grunner til at de har havnet i den situasjonen og for andre så kan det være mer sammensatt. Det er viktig å forstå hva som gikk feil.

IKKE FRYKT BANKEN 

Veldig mange gruer seg til å snakke med banken men de er ikke farlige. De ønsker faktisk å hjelpe deg og du er veldig lur som prøver å finne en løsning. Dette er vanlige mennesker som viser forståelse og som ikke dømmer. Hvis du søker om boliglån med betalingsanmerkning så er de bankansatte veldig godt vandt med slik saker. Du har ingenting å frykte, vær ærlig!

 • 5 måter å tjene penger på for å betale ned gjeld raskere

  Å ha gjeld kan føles som en tung byrde, og det er forståelig at man ønsker å kvitte seg med den så raskt som mulig. Mens du kan justere budsjettet for å frigjøre mer penger til nedbetaling, kan det også være smart å se på måter å øke inntekten. Her er noen tips for hvordan…

  les mer

Ofte stilte spørsmål

Koster det penger å søke om boliglån med betalingsanmerkning?

Når du søker via en agent eller en bank så betaler du ikke noe for selve den jobben. Det er likevel viktig å vite at benytter du deg av en låneagent så vil de få en % av boliglånet i provisjon. Det betyr at du alltid bør prøve å forsikre deg om at du har fått en god avtale og bruke en låneagent som er transparent.

Hvor mye må man tjene for å få boliglån med betalingsanmerkninger?

Når man søker om lån så vil det være krav om at du kan betjene lånet. Dette gjelder uansett om du har betalingsanmerkninger eller ikke. Det betyr at du må tjene nok til å kunne betjene lånet. 

Kan man låne sammen med samboer?

Ja, man kan låne med samboer. Dette kan faktisk øke sannsynligheten for at man får innvilget boliglån med betalingsanmerkninger.

«Jeg kunne mistet hjemmet mitt hvis jeg ikke fikk refinansiert, men vi refinansierte lånet, og betalte ut de andre kreditorene, nå betaler jeg et mindre beløp pr. måned».

— ARNE , 47 ÅR

«Ofte er det slik at ingen av de store bankene kan hjelpe. Men vi ser ganske annerledes på det og ser muligheter der de store melder pass. Derfor får vi mange nye kunder».

—BANKANSATT