Når man har fått en betalingsanmerkning så kan det være veldig vanskelig å få nye lån eller faktisk umulig. Det gjelder selvfølgelig billån.  Dette er fordi banken sjekker om du har betalingsanmerkninger når du søker om billån. Hvis du har en betalingsanmerkning så vil banken avslå søknaden din med en gang. Dette er fordi at når du har en betalingsanmerkning så betyr det at du er en dårlig betaler per definisjon og dette er kunder banker som regel ikke ønsker.

Dette kan være veldig problematisk fordi selv nordmenn med betalingsanmerkninger trenger 4 hjul for å komme seg rundt. Så hva burde man gjøre om man ønsker å kjøpe seg bil når man har betalingsanmerkninger. Det er et ganske enkelt svar på dette og det er å bli kvitt betalingsanmerkningene. Det å bli kvitt betalingsanmerkninger bør være din første prioritet foran det å skaffe deg en bil.

Dersom du har betalingsanmerkninger så kan du ikke få billån før disse betalingsanmerkningene er fjernet. Så fort betalingsanmerkningen er borte så kan du søke på nytt. Da blir betalingsanmerkningene ikke regnet med og bankene kan heller ikke lagre informasjon om deg. Det betyr at så fort betalingsanmerkningene er borte så kan du søke om billån. Ifølge Santander så kan de ikke garantere at søknaden din blir innvilget med en gang etter at betalingsanmerkningene, men dette kommer da gjerne ikke av betalingsanmerkningen.

Hvis du eier egen bolig så kan du søke om refinansiering med betalingsanmerkninger eller et lån med inkasso som gjør at du blir kvitt betalingsanmerkningene med en gang og dermed kan søke om billån. Nedenfor er et utvalg av banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger.

Selv om vi forstår at man trenger bil så ber vi deg tenke deg om 2 ganger før du søker om billån når du har betalingsanmerkninger. Husk at betalingsanmerkninger er en indikasjon på at du har betalingsproblemer og at du kanskje burde rydde opp i økonomien før du tar opp et kostbart billån.

Andre artikler vi tror du vil være interessert i:

Hvordan stoppe tvangssalg? 

Refinansiering av forbrukslån 

Hvordan bli kvitt inkasso?