Det å få en betalingsanmerkning kan være svært stressende for personen som har fått anmerkningen av flere årsaker, noen er emosjonelle og andre er mer praktiske. En ting som mange med betalingsanmerkning ikke tenker på er at betalingsanmerkningen er en stopper for kreditt og det kan bety at det kan være vanskelig å få bilforsikring med betalingsanmerkning.

Grunnen til at det kan være vanskelig å få bilforsikring med betalingsanmerkning er ikke at de tror du er en dårlig sjåfjør men fordi det er en risiko for at du ikke betaler regningen din. Et forsikringsselskap er helt avhengig av at alle betaler regningene sine slik at systemet med forsikring fungerer. Noen forsikringsselskaper ønsker ikke å gi forsikringer til kunder med betalingsanmerkninger i det hele tatt og andre tilbyr forsikringer men da mot at personen gjerne betaler forsikringen på forskudd. Noen forsikringsselskaper kan skru opp prisen for kunder med betalingsanmerkninger, rett og slett fordi du ikke er det som defineres som en ettertraktet kunde. De trenger dermed ikke gi deg den beste prisen på bilforsikring.

Så om du har betalingsanmerkninger og ønsker bilforsikring så er den beste løsningen å spare opp penger til å forhåndsbetale bilforsikringen for 12 måneder eller alternativt rydde opp i gjelden før du skaffer deg bil og bilforsikring. Om du har betalingsanmerkninger så kan du søke om en såkalt refinansiering med betalingsanmerkninger. Da vil du kunne kvitte deg med betalingsanmerkninger og kunne søke om bilforsikring som en helt vanlig person.

Kan forsikringsselskapet se betalingsanmerkninger?

Ja, når du søker om bilforsikring med betalingsanmerkninger så vil forsikringsselskapet se dette. De vil gjøre en kredittvurdering av deg for å nettopp sjekke din økonomi. Dersom du har betalingsanmerkninger så vil disse komme frem. Det er derfor ikke noe poeng i å prøve å skjule dette og det er nok bedre å forklare din situasjon når du søker om bilforsikring med betalingsanmerkninger.

Hvilke selskaper tilbyr bilforsikring til deg med betalingsanmerkninger?

Det er ikke noen selskap som på sine nettsider skriver at du ikke kan få bilforsikring hos dem med betalingsanmerkning, men dette er en vurdering som gjerne gjøres på hver kunde. Det finnes jo f.eks forskjellig omfang av betalingsanmerkninger og hos noen så kan dette være med grunn. Om du har betalingsanmerkninger så kan det være greit å søke om bilforsikring i bank eller et selskap som du allerede har et forhold til.

Hvis du får nei fra flere forsikringsselskaper så er det anbefalt at man søker videre, det finnes veldig mange forskjellige forsikringsselskap og til slutt så kan det være at du finner et selskap som kan hjelpe deg med en bilforsikring til tross for at du har betalingsanmerkninger.

Dette med forsikringer til nordmenn som har betalingsanmerkninger har vært oppe til debatt flere ganger og grunnen til det er at flere mener at det må være et lovpålagt tilbud til alle om å forsikring. Det kan faktisk få fatale konsekvenser om noen som har betalingsanmerkninger ikke får bilforsikring og deretter velger å kjøre bil uten forsikring. Da kan skadene for flere involverte bli veldig høye og ikke minst så kan samfunnet få en stor regning.

Noen tips fra oss

Om du i dag har betalingsanmerkninger så råder vi deg til å snarest ta grep om økonomien. Det er ikke bare bilforsikring som kan kan bli vanskelig å få dersom du har betalingsanmerkning. Det er viktig å ta grep rundt din egen økonomi å rydde opp i gjelden. Veldig mange opplever det som vanskeligst å starte med å rydde opp i gjelden men etterhvert som man kommer i gang så vil de aller fleste se på det å starte som det vanskeligste. Vi har skrevet noen gode guider som vi tror kan være interessant for deg:

Hvordan rydde opp i gjeld?

Hjelp til å rydde opp i gjeld?