Hvordan sjekke om du har betalingsanmerkninger? 

Hvis du har betalingsanmerkninger og eier egen bolig så kan du faktisk bli kvitt dine betalingsanmerkninger ved å refinansiere gjelden din. Det finnes flere aktører som kan hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkninger men nedenfor har en annonse til Lånemegleren som ikke bare kan hjelpe deg med å refinansiere gjeld slik at du blir kvitt betalingsanmerkninger men også personlig oppfølging av din søknad!

Betalingsanmerkninger kan ha en dramatisk påvirkning på livet ditt. De stopper deg fra å ta opp lån, få mobilabonnement og i noen tilfeller kan de stoppe deg fra å få jobben du vil ha. Veldig mange har stålkontroll på økonomien sin, da har man ikke betalingsanmerkninger. Om du derimot ikke har hatt så god oversikt og fått meldinger om inkasso. Da kan det være at du burde ta en sjekk for å sjekke om du har betalingsanmerkninger og eventuelt hvor mange.

Sjekk om du har betalingsanmerkning helt selv

For å sjekke om du har betalingsanmerkninger så må du bruke et kredittopplysningsselskap som innhenter informasjon om deg. I Norge så har vi to store selskaper, Bisnode og Experian. Begge disse to selskapene lar deg sjekke om du har betalingsanmerkninger eller ikke. Hvis du har en betalingsanmerkning så vil de kunne se det på denne oversikten.

Sjekk om du har betalinganmerknng på Experian sin side her eller bruk Bisnode sin tjeneste her.

Hva gjør jeg hvis jeg har en betalingsanmerkning?

Det viktigste er å ikke få panikk, en betalingsanmerkning kan ramme alle en gang i livet. Når man finner ut at man har en betalingsanmerkning så må man snarest prøve å finne en måte å bli kvitt denne på. Du må først sjekke at det er riktig at du skal ha denne betalingsanmerkningen og at beløpet stemmer. Deretter så må du prøve å finne løsninger på hvordan du kan bli kvitt den. Hvis det er et mindre beløp så er det bare å prøve å låner penger foreldre, venner eller andre for å bli kvitt betalingsanmerkningen.

De vanskelige sakene å løse er de som har betalingsanmerkninger på høye summer. Kanskje et stort forbrukslån eller et kredittkort, da kan det være omtrent umulig å bli kvitt denne raskt og da havner man i en negativ spiral. Dersom du eier egen bolig så kan redningen ligge i å søke om en refinansiering av boliglånet.Det er ikke mange banker som aksepterer kunder med betalingsanmerkninger, men det er noen få. Hvis du bruker vårt skjema som er linket både i en knapp ovenfor så setter vi deg i kontakt med noen som kan hjelpe deg med et lån dersom du eier egen bolig.

Hvordan fjerner man en betalingsanmerkning?

Det er i hovedsak 2 måter man kan fjerne en betalingsanmerkning, man kan betale ned kravet. Da går anmerkningen bort i løpet av få dager og du kan få betalingsanmerkningen foreldret. Mindre betalingsanmerkninger kan bli foreldret, men det skjer svært sjeldent med større krav. Den beste måten å blitt kvitt betalingsanmerkninger er å betale ned kravene. Hvis du har mange betalingsanmerkninger så ta de en for en.

Hvordan sjekker jeg om en betalingsanmerkning er slettet?

Den beste måten å sjekke om et krav er slettet er å teste selv hos kredittopplysningsselskapene. Du kan bruke Experian sin side her eller bruk Bisnode sin tjeneste her. Kravene skal egentlig slettes med en gang de er innfridd, men vi vet at enkelte ganger så går det mye tregere. Det anbefales å følge opp betalingsanmerkninger til du ser at de er slettet.

Hvem kan hjelpe meg?

Hvis du føler at du trenger hjelp til å ta tak i situasjonen din så kan du få hjelp av ditt lokale NAV-kontor. De er pliktig til å gi eller betale for at du for gjeldsrådgivning. De gir ingen penger, men de kan gi gode råd. Enkelte steder er det en ekstrem pågang på denne tjenesten, det gjør at det kan være kø for å få tid. Hvis du har noen ekstra kroner så kan det være verdt å finne en god advokat/jurist som kan hjelpe deg istedenfor. Man skal uansett ikke være redd for å oppsøke hjelp, det kan ofte være nøkklen til å komme seg ut av problemene.

Tips

Siden du har havnet inn på denne siden så er det nok stor sannsynlighet for at du mistenker at du har en betalingsanmerkning eller at du har gjeldsproblemer. Vårt råd til deg er å ta tak i situasjonen, det er ikke umulig uansett hvor stor gjeld du har. Det vanskeligste er egentlig å begynne på jobben. Når du har ryddet opp så er det ekstremt viktig at du aldri tillater deg selv å havne i den samme situasjonen igjen.

Les gjerne våre andre artikler:

Kan man låne penger med inkasso?

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger?

Hvordan forhandle med kreditorer?