Hva om jeg fortalte deg at det var mulig å tjene penger på å bruke et kredittkort? Ja, det høres kanskje utrolig ut, men det er faktisk sant. Blant de beste kredittkortene som tilbyr cashback er det mulig å spare mye penger på hvert eneste kjøp.

Så lenge du følger spillereglene kan du spare flere tusenlapper i løpet av ett år, og det uten at det behøver å komplisere handlerutinene dine på noen måte.

Før vi går videre så må vi si at vi hvis du har gjeldspoblemer så bør du ikke søke om et kredittkort. Denne artikkelen er ment for deg som ønsker å spare penger og ikke for deg som har gjeldsproblemer!

Slik fungerer det

Cashback er et amerikansk konsept som har tatt av i hele verden. Hver gang du drar ditt VISA eller MasterCard-kort i en butikk eller under netthandel, så skal disse selskapene ha en del av den økonomiske kaken.. 

Vanligvis er dette beløpet mellom 1-4 prosent av kjøpesummen. Ved cashback så dekker kortutstederen din denne kostnaden, og i stedet for å gi pengene til gigantselskapene, så får du tilbakebetalt den aktuelle summen som en bonus!

Og det stopper ikke der: Prosenten varierer fra kredittkort til kredittkort, så du kan faktisk få opp mot hele syv prosent av beløpet du handler for tilbake. Dette er en meget effektiv måte å småspare på, og du kan naturligvis disponere pengene slik du vil. I alle fall hvis kredittkortet har det vi kaller for «ekte cashback».

For det finnes nemlig flere varianter av konseptet. For eksempel har enkelte kort gjort det slik at bonuspengene du tjener kun kan brukes på reise, i form av flybilletter, eller til å handle noe i en utvalgt nettbutikk. 

Likevel er det en fin måte å spare på, som altså ikke koster deg noe ekstra, for de fleste kredittkort er helt gratis å bruke så lenge du passer på å betale tilbake utnyttet kreditt innen den rentefrie perioden er over.

Et par kort med høy cashback

Etter hvert som cashback har blitt mer og mer kjent blant oss nordmenn, har stadig flere tilbydere kastet seg over bølgen. Fortsatt er det noen som skiller seg ut og satser ekstra hardt på dette, og det er to ulike matvaregiganter. 

Trumf gir deg for eksempel 3 prosent av handlesummen tilbake i bonus dersom du handler i Meny, Ultra, Kiwi, Shell med flere. Konkurrenten COOP har sitt eget MasterCard, og der får du tilsvarende bonus dersom du handler i en av kjedens butikker. Du kan lese mer om disse kortene senere i artikkelen. 

Ellers finner du flere detaljer og omtaler av alle kredittkort som tilbys i Norge på kredittkortinfo.no. Det gjør det lettere å finne det beste kredittkortet med cashback.

Det flotte med begge de ovenfor nevnte kortene er at de gir deg 1 prosent bonus på alle andre kjøp også. Med andre ord kan du handle klær, mat hos konkurrentene, ting i utlandet – og så videre – og samtidig belønnes for det. 

Jeg anbefaler deg samtidig å sjekke ut de mange bensinkortene på markedet, for her er det mulig å spare flere titalls kroner hver gang du fyller opp tanken, noe som kan utgjøre en betydelig sum i året for de med flere biler i familien.

Noen kredittkort med cashback:

365Privat MasterCard

365Privat MasterCard er ett av de mest populære kredittkortene i Norge som har cashback, og muligens det beste for denne typen kjøp per dags dato. Det er først og fremst ikke populært på grunn av at det har så god cashback, men fordi at det har en høy bensinbonus.

For her får du nemlig 3,65 prosent av beløpet du handler for tilbakebetalt i bonus, og da er drivstoff ett av de tre valgene du kan velge (i tillegg til sko og klær). 

Derfor velger mange å skaffe seg et 365Privat bare for å betale når de fyller bensin, og det er slettes ikke noen dårlig idé. Du kan redusere drivstoffregningen din med opptil 2.500 i året på en enkel måte.

Ikano Visa

Kredittkortet Ikano Visa, som tilbys av Ikano Bank, er også en av de beste kredittkortene etter min mening. Det har massevis av fordeler, med innebygget cashback. 

Du får penger tilbake i utvalgte bransjer, med 1% rabatt på bensinstasjoner og i mat- og dagligvarehandler. Det gjør at man kan spare ganske mye penger i løpet av ett år bare på vanlig hverdagshandel. 

I tillegg får du en ekstraprosent på 2% når du bruker kortet til å betale hos Shell, slik at den aktive bilist og handler kan spare ganske så mye penger gjennom cashback-systemet til Ikano Visa.

Shell MasterCard

Et annet kredittkort med cashback som fortjener en kort omtale er Shell MasterCard. Til tross for navnet så er dette et kredittkort som passer bra enten man ofte er innom Shell eller ikke – for kortet gir deg nemlig 1% cashback på alt du handler, uansett hvor det er i verden og hvilken bransje det er. 

I tillegg får du naturligvis ekstra rabatter når du fyller drivstoff hos Shell. Dette kredittkortet kan følgelig erstatte det vanlige bankkortet ditt slik at du sparer penger på all mulig handel, men det kan også brukes som bensinkort for å spare penger på bensin eller diesel. 

Eller hva med begge deler?

Trumf Visa kortet

Trumf Visa er et annet kredittkort som er veldig populært, særlig blant de som ønsker cashback og bonus på matkjøp.

Her får du tilgang til noe som kalles for Trumf-nettverket, som er driftet av Norges Gruppen. Det betyr at du får bonus på kjøp av mat hos alle tilknyttede butikker (3%), noe som inkluderer Joker, Meny og Kiwi. 

Hver gang du betaler med Trumf Visa vil du få 3% av pengene på kjøpet tilbakeført til din egen bonuskonto. Pengene kan du bruke til avslag på mat på et senere tidspunkt.

På toppen av dette får du 1% på alle øvrige kjøp i butikk, uansett hvor du handler. Det gjør Trumf-kortet til ett av landets beste kredittkort.

Her kan du lese mer om kortet: https://www.trumfvisa.no.