Den siste tiden så har det kommet flere selskaper som satser på å gi deg bedre oversikt over din gjeld. Disse appene bygger på en ny reform som kom for 2 år siden som heter PSD2. Dette handler om at banker må kunne åpne opp sine tjenester for tredjeparter slik at de kan bruke data som f.eks gjeldsinformasjon, selvfølgelig med ditt samtykke for å kunne gi deg et produkt.  Dette har gjort det mulig for selskaper å lage apper som gir deg oversikt over din gjeld.

Det finnes forløpig to apper som satser på nettopp dette:

  • Horde
  • Dreams

Dersom du i dag sliter med høy forbruksgjeld så kan det være ganske så effektivt å heller refinansiere dine lån før du laster ned enn app. Nedenfor har du en liste over aktører som tilbyr deg refinansiering uten sikkerhet, hvis du har betalingsanmerkninger så kan du lese mer om hvordan du kan få refinansiering her.

Hvordan fungerer disse appene?

  1. Du må laste ned appen
  2. Gi samtykke med bank-id om at de kan hente ut gjeldsinformasjon
  3. Appen gir deg oversikt over gjelden din

De er veldig enkle å bruke og ikke minst så kan det være en smart løsning for deg som f.eks har mye gjeld. Du vil raskt få oversikt over gjelden din og du har tilgang til den i en app. Disse appene bruker informasjon som de enten henter ut fra bankene eller hos Gjeldsregisteret.

Hvor mye koster disse appene?

Appene som gir deg oversikt over din gjeld er gratis å laste ned og det er derfor ingen kostnad. Disse appene blir mer verdt for hver eneste bruker de får ettersom de samler inn data som de kan bruke tl andre ting senere.

Hvordan tjener appene som gir deg oversikt over gjeld penger?

Disse appene er egentlig en form for moderne låneagent for det de faktisk ønsker er at du skal søke om en refinansiering igjennom deres app. De har nemlig avtale med bankene som gjør at hvis du søker om refinansiering og får den godkjent så vil de få en % av lånet som utbetales.

Kan jeg stole på at informasjonen som appen henter lagres trygt?

Det å la en tredjepart få oversikt over din gjeld er svært sensitivt og derfor er nettopp disse appene veldig opptatte av at informasjonen skal lagres trygt. Dette gjøres ved å bruke akkurat den samme teknologien som brukes i banker i dag. Det betyr at informasjonen din lagres trygt etter alle regler.

Finnes det alternativer til disse appene?

Ja, om du ikke ønsker å få oversikten over din gjeld i en app så kan du bruke andre tjenester. Det finnes f.eks Gjeldsregisteret.com hvor du kan gå inn å få en oversikt over hele din usikrede gjeld. Dette kan være en svært effektiv måte å gjøre den samme jobben uten å gi fra deg noe data. Disse appene som gir deg oversikt pakker riktignok din informasjon inn i en veldig fin visuell pakning som ikke gjeldsregisteret kan slå.