Alt om refinansiering

Har du ett eller flere lån på feks bolig eller bil så kan det lønne seg og refinansiere lånet ditt. Å refinansiere et lån betyr at du tar opp et nytt lån, og bruker det nye lånet til å betale gamle lån med. Grunnen til refinansiering er for å få lavere renteutgifter eller lengre avdragstid. I bunn og grunn for og spare penger. Det er vanlig at personer som refinansierer sparer mye penger. Refinansiering er antageligvis en av de enkleste måtene å spare penger på! Ofte har man brukt flere kredittkort og smålån som betalingsmiddel, for eksempel oppussing, ferier eller netthandel. Et refinansierings lån kan samle alle smålån slik at du kun får en regning i posten hver måned.

To forskjellige typer refinansiering

I utgangspunktet så har man to forskjellige typer refinansiering :

  1. Refinansiering uten sikkerhet
  2. Refinansiering med sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er det som i dag mange kjenner til som forbrukslån. Dette har vært et veldig populært produkt blant veldig mange nordmenn de siste årene. Selv om refinansiering uten sikkerhet og forbrukslån markedsføres som forskjellige produkter, så er det ingen forskjell på denne typen refinansiering. Renten ligger normalt på mellom 9,99 – 22,9 %. Veldig mange som har forbrukslån velger refinansiere og samtidig øke lånebeløpet jevnt. Derfor har Finanstilsynet kommet med noen kraftige reguleringer av markedet for usikret kreditt og lån.

Refinansiering med sikkerhet er litt bredere enn overnevnte. Det betyr at man refinansier boligen sin. Det er jo veldig mange som refinansier boliglånet sitt. Det kan være for å få en bedre rente, høyere lånebeløp, bake inn en hytte eller det kan være for å betale ned gjeld. Dersom man refinansierer for å betale ned gjeld så kan besparelsene være helt enorme. Hvis man eier bolig og har ledig verdi så er det mulig at en refinansiering kan være en gode måte å bli kvitt forbruksgjeld og andre lumske typer gjeld.

Hvilke type er best når man skal bli kvitt gjeldsproblemer?

Den beste måten dersom man skal bli kvitt gjeldsproblemer igjennom en refinansiering er å bruke boligen din som sikkerhet. Det er billigst med tanke på rente og du kan bli raskere kvitt gjelden din.

Dersom man ikke eier bolig så kan refinansiering uten sikkerhet være tingen, men man skal være veldig forsiktig her. Dette er et forbrukslån og man skal i så fall betale det ned på veldig kort tid.

Hvem kan søke om refinansiering?

Alle kan i utgangspunktet søke om refinansiering uten sikkerhet. Det er ikke mange banker som aksepterer kunder under 20 år og i tillegg så må du ha en skattepliktig inntekt. Dersom du har betalingsanmerkninger så vil du få avslag med en gang.

For å kunne søke om refinansiering med sikkerhet så må man eie egen bolig. Man må også ha ledig verdi utover 15% som banken krever at man til en hver tid har i sin bolig. Dersom du skal ha konkurransedyktig rente så kan du heller ikke ha betalingsanmerkninger. Dersom du har betalingsanmerkninger så kan du søke om et lån for deg med betalingsanmerkninger.

Hvor mye kan jeg refinansiere?

Du kan refinansiere helt opp til 600000,- igjennom et usikret lån, men den vanligste maksimale lånesum er 500000,-. Hvor mye du får låne avhenger av din inntekt, kreditthistorie og kostnader.

På refinansiering med sikkerhet så er det ingen maksgrense for hvor mye man kan låne, men man må ha verdi i boligen sin utover de obligatoriske 15%.

Hvor kan jeg søke om refinansiering?

Dersom du skal ha refinansiering uten sikkerhet så anbefaler vi deg at du velger å søke lån hos en agent. Da kan du sammenligne lånetilbud fra flere aktører.

Om du skal søke om refinansiering med sikkerhet og du ikke har betalingsanmerkninger da er det best å kontakte banken du har i dag. Dersom de ikke kan hjelpe deg så anbefaler vi at du kontakter andre større banker.

Om du har betalingsanmerkning og eier egen bolig så kan du bruke vårt skjema nedenfor og vi sender deg videre til riktig bank!

Kombiner refinansiering med andre tiltak

Dersom du er i gjeldsproblemer eller føler at du snart er på vei inn i gjeldsproblemer så kan refinansiering være en fin mulighet til å rydde opp. Samtidig så vil ikke en refinansiering gjøre jobben alene, du må kombinere med andre tiltak:

  • Reduser kostnadene dine
  • Lag et budsjett for måneden
  • Se om du kan øke inntektene dine
  • Klipp alle kredittkort
  • Avslutt alle kreditter du har i banken

I tillegg til disse tingene så kan det være lurt å se om det er på tide med en livsstilsendring. Det kan være en perfekt mulig å gi deg selv en ny start, en slags «restart». Trening kan øke din komfort, selvtillit og disiplin. Alle disse tingene er viktige elementer til å kunne fighte seg igjennom kostbar gjeld og nedbetalingen av den.

Annonse!

Refinansier din gjeld og start på nytt

låneeksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334