Det er ikke lenge siden vi skrev at den usikre gjelden har gått ned i Norge og at antall inkasso-saker har gått ned. Nå har Kreditorforeningen kommet med nye tall som viser den misligholdte forbruksgjelden i Norge har steget med 7 milliarder kroner. Så det vi ser her er da at antall nye forbrukslån har gått ned og at samtidig så har misligholdet av forbrukslån steget med hele 7 milliarder kroner. Dette er nok lavere enn flere fryktet men fortsatt så er det slik at flere banker har gitt avdragsfrihet og ikke minst gitt betalingsutsettelser til flere. I tillegg så er det flere som har blitt «reddet» av forsikringen på forbrukslån.

Totalt så er det nå svimlende 64 milliarder kroner som er registrert som misligholdt gjeld i Norge. Dette er en ny rekord som vi i Norge slettes ikke burde være stolt over.

Hvis du står i fare for å misligholde ditt forbrukslån så kan du lese mer her om hva du burde gjøre og hva som skjer om du misligholder forbrukslånet

I en artikkel som E24 publiserte så frykter flere at dette ennå ikke er toppen og at man kan vente ennå mer mislighold av forbruksgjeld i tiden fremover. Det blir spennende å følge med på utviklingen at misligholdte forbrukslån og ikke minst på veksten i forbruksgjeld. Det vi allerede merker er en større etterspørsel etter refinansiering med betalingsanmerkninger og lån med inkasso.

Det vi har sett en tendens til den siste tiden er at stadig flere tidligere forbrukslånsbanker nå satser på refinansiering med sikkerhet. Dette kan bety at markedet for forbrukslån er på vei ned men at behovet for refinansiering fortsatt er stort. Selv om dette for mange vil være en veldig god løsning så er det veldig mange med forbrukslån som ikke har sikkerhet i boligen.

Vi håper at dette den misligholdte gjelden vil gå ned igjen, men vi frykter at dette vil øke på ettersom bankene kutter ned i avdragsfrihet og flere kreditorer blir mer agressive på innkrevingen av gjeld. Det er nok en større sannsynlighet for at vi vil se en økning i misligholdt gjeld over den neste tiden!