470 000 forbrukslån til inkasso

Ettermælet etter rapporten fra Finanstilsynet har begynt og nå varsler Finanstilsynet tilsyn i inkassobransjen. Veldige mange som får gjeldsproblemer opplever nemlig at forbrukslånet blir solgt videre til et inkassoselskap. Det er nettopp disse selskapene som nå Finanstilsynet varsler å gå i sømmene på.

Det er nemlig ikke bare bankene som har tjent mye penger det som mange kaller for «forbrukslånbonanzaen» i Norge. For når du ikke betaler av avdraget på lånet ditt så blir det solgt videre til et inkassoselskap som inndriver dette. Ofte så kjøper inkassoselskapet kravet selv eller så er det et annet selskap som har kjøpt kravet for å så la inkassoselskapet kreve inn kravet.

Inkassoselskapet legger selvfølgelig på kraftige gebyrer og forsinkelsesrenter på lånet som skal innkreves. Den som betaler regningen til slutt er forbrukeren. Det interessante og litt rare med denne modellen i Norge er at man som kreditor er godt beskyttet. De aller fleste klarer over tid å hente igjen pengene, pluss litt mer enn de har lånt ut. I Norge så er bankene og selskapene som inndriver faktisk godt beskyttet og får god hjelp av namsmannen.

I følge rapporten til Finanstilsynet så er hele 470 000 norske forbrukslån gått til inkasso. Nå er sikkert mange av disse lånene på en og samme person. Det er likevel et veldig høyt tall når du tenker på at befolkningen i Norge er rundt 5 millioner. Det er dermed et mega stort varsel signal for alle som jobber,investerer eller gjør tilsyn med denne bransjen. 

Dette er saker som ikke gjør det enklere for deg som har gjeldsproblemer men hvis det er noen trøst så kan det være veldig viktig for å unngå at de yngre generasjonene havner i samme feille.