Hvordan blir det å få lån i 2020?

Betalt plassering - Søk om boliglån med betalingsanmerkning her!

Hvis du eier egen bolig så kan du refiansiere hele din gjeld med sikkerhet i boligen din. Dette kan gi deg en bedre rente og gjør at man i mange tilfeller sparer penger! Klikk på annonsen nedenfor for å søke hos Lånemegleren.

2020 begynner å nærme seg med stormskritt og det er på tide å reflektere litt på hvordan det neste året blir. De siste årene så har det vært en fest i lånemarkedet og det har vært enkelt å få hjelp til å finansiere og refinansiere. Mot slutten av 2019 så har vi sett at det har blitt vanskeligere å refinansiere, dette har spesielt gått ut over dem som har høy forbruksgjeld som nå ikke lenger for refinansiert sine lån på grunn av Finanstilsynets sine retningslinjer. Det ser ikke ut til å endre seg med det første og vi ser at antall besøkende inn på Gjeldsproblemer.com stiger jevnt. Nordmenn er nå på jakt etter andre løsninger når de skal refinansiere som refinansiering med betalingsanmerkning og de ønsker å finne ut av hvordan de kan forhandle med kreditorer.

Det er først nå i tiden fremover at man vil se konsekvensene av gjeldsregisteret som kom tidligere i år. Man kan trygt si at dette gjeldsregisteret snudde opp ned på en bransje men det har som nevnt gått utover norske lånekunder.

Så hvordan vil dette påvirke lånemarkedet?

De siste årene så har det vært en ekstrem oppblomstring av aktører på lånemarkedet, denne utviklingen har gjort til at det har blitt uoversiktelig og det har vært mange useriøse aktører. På grunn av reguleringene som har gjort det mye mindre lukrativt å drive med lån i Norge så er de useriøse aktørene igjen. Det betyr at den pushingen av lån på SMS og e-post som har vært en plage for mange med gjeldsproblemer nå er på vei bort. Det kommer fortsatt nye aktører inn som ønsker å sammenligne forbrukslån som f.eks Norlån.no og andre aktører som er på vei inn i det norske lånemarkedet.

For deg som har gjeldsproblemer så er det ikke så viktig med hvordan det blir med forbrukslån men det er mer viktig med hvordan det blir for refinansiering. For refinansiering uten sikkerhet så vil det bli tøffere og mest sannsynlig færre aktører. På refinansiering med sikkerhet så vil man se en endring mot at stadig flere banker vil tilby dette og det kan være at det kan bli enklere å få dette innvilget ettersom bankene lærer mer om produktene. Det er faktisk stadig flere som åpner opp for å låne penger til nordmenn med betalingsanmerkninger. Dette er positivt så lenge det ikke blir en overetablering og at det kommer dårlige løsninger for mennesker med gjeldsproblemer.

Lyst til å rydde opp før jul?

Hvis du har lyst til å rydde opp i din gjeld før jul så er det fortsatt tid til dette. En refinansiering med betalingsanmerkning tar gjerne 3-7 dager å gjennomføre. Dersom du eier egen bolig så kan du faktisk fjerne dine betalingsanmerkninger før jul. Alt du trenger å gjøre for å få til dette er å kontakte bankene eller du kan bruke vårt skjema nedenfor.

Hvis du ikke eier egen bolig så kan det være greit å lese vårt blogginnlegg om hvordan du kan bruke tiden før jul for å starte året med blanke ark. Vi har skrevet et blogginnlegg som forklarer deg hvordan du kan bruke tiden til å lage et budsjett og forhandle med kreditorer.